Romania vazuta prin ochii unui strain. Un american din Los Angeles ne promoveaza tara

28-05-2014 15:06


Posaga, un sat authentic romanesc din Transilvania s-a transformat zilele acestea intr-un imens platou de filmare. Brett a venit din Los Angeles pana in inima tarii, ca sa cunoasca satenii si sa afle legendele acestui taram de basm.

Cu poza veche de peste 70 de ani in mana a cutrierat muntii si vaile pentru a afla povestea mocanilor. Americanul a luat la pas ulitele satului si s-a imprietenit cu satenii care l-au invatat si cateva cuvinte in limba romana.

Partea de legende si superstitii l-au captat pe turistul strain dornic sa afle cat mai multe despre comunitatea satenilor din Posaga. Desi sceptic la inceput de ce va gasi, dupa numai cateva zile e convins ca acest pamant este binecuvantat de Dumnezeu cu dealuri inverzite, peisaje salbatice si oameni primitori.

Ideea promovarii zonei de o frumusete aparte a prins contur in mintea Ioanei o tanara cu radacini pe meleaguri Vaii Ariesului care a decis sa schimbe perceptia strainilor despre Romania. A venit in satul bunicilor ca sa faca un film de promovare turistica. Doar asa va putea atrage turisti din toata lumea sa vina si sa vada o zona unde timpul parca a stat in loc.

Incantat de cea a descoprit, Brett marturiseste ca va promova tara noastra, si le va spune tuturor ce frumuseti salbatice neatinse de civilizatie avem. Filmul despre satul Posaga va fi promovat pe internet.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO