UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Dată publicare: 10-07-2017 14:15
Dată actualizare: 13-07-2017 07:19


Peste 1.500 de candidati inscrisi la Facultatea de Matematica si Informatica a UBB

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

Acestia sunt asteptati cu o oferta extrem de diversificata, candidatii având la dispozitie, pentru anul universitar 2017-2018, un numar de 4.947 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri in regim cu taxa si 2.650 de locuri pentru invatamânt la distanta si invatamânt cu frecventa redusa pentru studii universitare de nivel licenta. Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidatii de etnie rroma, 5 sunt destinate persoanelor cu dizabilitati, iar alte 128 de locuri au fost alocate etnicilor romani din afara granitelor tarii.

Absolventii de facultate care doresc sa se inscrie la master pot opta pentru unul dintre cele, peste 3.595 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxa si aproximativ 900 de locuri pentru invatamântul cu frecventa redusa. Din numarul locurilor bugetate 25 sunt special alocate candidatilor de etnie rroma, iar 95 sunt destinate etnicilor români din afara granitelor României.

Candidatii vor putea alege intre cele 237 de programe de licenta (invatamânt cu frecventa si la distanta), respectiv cele 223 de programe de master (invatamânt cu frecventa sau frecventa redusa).

Perioada de admitere este cuprinsa intre 12 si 31 iulie 2017. Calendarul admiterii cuprinde perioada de inscrieri, probele de concurs, afisarea rezultatelor, depunerea contestatiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor ramase disponibile si a fost stabilit la nivelul fiecarei facultati din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteti accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ si http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

Pentru admiterea in anul universitar 2017-2018 facultatile din cadrul Universitatii Babes-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunostintelor si capacitatilor cognitive ale elevilor. Facultatile vor lua in considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferita.

Tematica de concurs si bibliografia pentru probele scrise se gasesc afisate pe paginile oficiale ale fiecarei facultati.

Taxele de admitere si taxele de scolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt stabilite la nivelul fiecarei facultati si pot fi consultate la adresele:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO