Sub sase la suta dintre locuintele aradene au asigurarea obligatorie valabila. Nicio amenda aplicata


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 15:06
Categorie: Arad
bloc, Arad

 Tot mai putini aradeni au o asigurare obligatorie pentru locuinta, numarul politelor scazand la jumatate in doi ani.

 Daca in 2011 erau asigurate 21.300 de locuinte din judet, acum numarul acestora s-a redus la 11.081, ceea ce inseamna sub sase la suta din totalul de 188.183 de locuinte existente in judet.

Municipiul Arad sta si mai rau la acest capitol, cu doar patru la suta dintre locuinte asigurate, adica 3.377 din 82.289. Daca vorbim de spatii detinute de persoane juridice, procentul de asigurare creste la peste zece la suta din cele 12.000 existente in municipiu.

Reprezentantii Uniunii Locale a Asociatiilor Locative (ULAL) Arad considera ca dezinteresul aradenilor fata de asigurari este legat in primul rand de riscurile acoperite de polite, care se refera doar la cutremure, alunecari de teren sau inundatii, calamitati care nu sunt specifice zonei.

Dorina Lupse, presedinte ULAL Arad: “Polita obligatorie ar fi trebuit sa acopere si riscul la incendiu, pentru a exista un interes mai mare. Un alt risc de care s-au aratat interesati membrii nostri este cel referitor la inundatiile intre vecini, care sunt foarte frecvente. Numarul mic de polite este explicat si de lipsa sanctiunilor”.

Legea spune ca primariile sunt responsabile de amendarea cu pana la 500 de lei a celor care nu si-au asigurat casele, insa in judetul Arad niciodata nu au fost aplicate sanctiuni.

Sursa: Pro TV

Asigurarea obligatorie a locuintelor se va incheia pe un an calendaristic
CSA lucreza la normele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor
CSA lucreza la normele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor
VIDEO PROTVPLUS.RO