Spitalul Lipova rateaza sansa de a deveni civilizat. Afla de ce a pierdut banii pentru modernizare

19-11-2012 14:21


spital lipova,arad

 De cateva decenii, Spitalul Orasenesc Lipova nu a beneficiat de investitii, decat de carpelile specifice unei unitati medicale dintr-un oras mic. 

Cu toate acestea, autoritatile locale au ratat 2,5 milioane de lei, bani pe care i-a avut la dispozitie in acest an, dar pe care i-a pierdut.

Fondurile au fost alocate de Guvern in luna aprilie, dupa multi ani in care autoritatile locale s-au plans de starea deplorabila in care se afla cladirea unitatii medicale, construita in 1906. Se pare insa ca functionarii nu erau cu adevarat pregatiti sa cheltuie asa o suma.

De atunci si pana acum, Primaria nu a reusit sa organizeze licitatiile pentru proiectul de extindere a spitalului cu doua cladiri noi si moderne, astfel ca nici nu s-a mai pus problema licitarii lucrarilor. In aceste conditii, Guvernul a transmis autoritatilor locale, zilele trecute, o nota prin care anunta ca a retras cei 2,5 milioane de lei alocati investitiilor in spital, pentru ca banii nu au fost cheltuiti.

Primarul ridica acum din umeri, afirmand ca nu e vina sa, pentru ca preluat mandatul abia in vara, dupa alegeri, iar de atunci nu a avut timp sa organizeze licitatiile. “Ne-am ocupat de realizarea studiului de fezabilitate. Stiti si dumneavoastra ca in Romania procedurile de licitatie sunt lungi si anevoioase”, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, primarul din Lipova, Mircea Jichici.

Edilul recunoaste ca spitalul nu arata deloc bine si are nevoie de investitii majore, care se ridica la sapte milioane de euro. Banii primiti in acest an erau un inceput, insa edilul are incredere ca, daca va insista pe langa Guvern, ii va recupera in 2013.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO