Procurorii nu mai “sufla” o vorba despre cazul decimarii caprioarelor. Ce motiv au invocat
La aproape doi ani de la moartea a sute de caprioare pe terenuri agricole din judetul Arad, procurorii care se ocupa de caz nu ofera nicio informatie despre stadiul anchetei.
Procurorii declarau, in urma cu sase luni, pentru stirileprotv.ro/vest, ca nu pot formula concluziile in acest dosar pentru ca nu au primit rezultatele expertizei independente privind cauzele mortii, comandata la un institut din Cluj. La acea data, rezultatele erau asteptate de opt luni, dar institutul nu a primit nicio sanctiune pentru aceasta intarziere.
Acum, in urma unei noi solicitari adresate procurorilor, acestia au refuzat sa raspunda daca au primit raportul mult asteptat si nici nu au dorit sa faca public numele institutului din Cluj care se ocupa de expertiza independenta.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Mai mult, procurorii nu doresc sa spuna daca au suspecti in acest dosar, daca au avut loc audieri sau care sunt motivele pentru care, dupa doi ani, ancheta pare sa bata pasul pe loc.
La toate intrebarile adresate in scris, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, prim-procurorul adjunct Flavius Corneliu Chis, a raspuns astfel: „Potrivit art. 12 alin. 1 lit. e din Legea nr. 544/2001, se excepteaza de la accesul liber si neingradit al persoanei, informatiile privind procedura in timpul anchetei penale, daca se pericliteaza rezultatul anchetei”.
„Informatiile pe care le solicitati ar putea afecta mersul si rezultatul anchetei penale. In acest moment al cercetarilor nu pot fi facute precizari, urmand, eventual, ca imediat ce stadiul cercetarilor va permite, sa fie emis un comunicat”, se mai arata in raspunsul formulat de Parchet.
In ritmul in care par sa inainteze cercetarile, dosarul de braconaj deschis fiind tot cu autori necunoscuti, administratorii fondurilor de vanatoare afectate de decimarea celor peste 230 de caprioare spun nu mai au sperante sa-si recupereze pagubele si ca se tem ca acest caz va ramane nerezolvat.
Petrica Horga, presedinte Asociatia de Vanatoare si Pescuit „Crisana”: „Dupa moartea caprioarelor, statul si gestionarii fondurilor de vanatoare au ramas cu pagubele estimate la 250.000 de euro prin depopularea masiva. Nu am recuperat nici banii cheltuiti cu incinerarea cadavrelor si cu analizele. Ultima oara cand i-am intrebat, procurorii ne-au spus acelasi lucru, ca asteapta raportul expertizei independente”.
Nu se face lumina in cazul sutelor de caprioare moarte in Arad. Expertiza independenta, fara termen