Nu se face lumina in cazul sutelor de caprioare moarte in Arad. Expertiza independenta, fara termen

20-05-2013 12:36


caprioare moarte

 Ancheta in cazul caprioarelor otravite pe terenuri agricole din judetul Arad bate pasul pe loc de luni de zile. Procurorii asteapta de opt luni rezultatele unei expertize independente de care se ocupa un institut din Cluj.

 Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, procurorul Flavius Chis, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca cercetarile nu pot fi incheiate din cauza intarzierii rezultatelor noii expertize privind cauzele mortii caprioarelor.

Expertiza a fost ceruta pentru ca cea realizata anul trecut de catre specialistii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nu a fost convingatoare pentru procurori.

Intrebat daca nu s-a impus un termen pentru finalizarea expertizei independente, procurorul a spus ca doar poate fi recomandat un termen, insa “avand in vedere volumul foarte mare de munca, care presupune analiza probelor de la fiecare animal mort”, nu se poate aprecia ca specialistii clujeni au tergiversat cazul, astfel ca nu pot fi sanctionati cu amenda judiciara.

Anchetatorii sustin totusi ca au discutat cu expertii din Cluj si ca exista sanse mari ca rezultatele sa apara in urmatoarele doua saptamani, astfel incat sa poata fi formulate concluziile in acest caz.

Dezastru ecologic la Nadab: jumatate din efectivele de caprioare au murit otravite

La aproape un an si jumatate de la decimarea a 230 de caprioare, inca nu exista o persoana cercetata penal, dosarul de braconaj deschis fiind cu autori necunoscuti.

Moartea caprioarelor, un caz fara vinovati. Autoritatile nu stiu inca cine a otravit animalele
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO