Procese deschise pentru masini stricate pe drumul Arad-Siria. Unde au fost trimisi avocatii

14-01-2014 13:45


 Autoritatile nu au rezolvat nici pana in prezent situatia juridica incerta in care se afla drumul Arad-Siria, care blocheaza modernizarile, in timp ce gropile le provoaca tot mai multe pagube soferilor.

 Investitiile serioase in acest drum sunt amanate de ani de zile, dar companiile de asigurari nu au stat degeaba si au inceput sa deschida procese pentru recuperarea daunelor platite soferilor asigurati care si-au distrus masinile.

Astfel, in ultimul an au fost deschise primele procese, respectiv cinci companii au dat in judecata Consiliul Judetean (CJ), drumul fiind unul de interes judetean.

Avocatii au fost trimisi, insa, la Guvern, pentru ca reprezentantii CJ Arad afirma ca nu au in administrare soseaua de doi ani, cand a fost transferata cu acte Ministerului Dezvoltarii Regionale pentru un program de reabilitare cu fonduri guvernamentale.

Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad: “Ministerul a licitat lucrarea si a atribuit-o unei firme, dar ulterior a oprit finantarea fara ca transferul drumului la Consiliul Judetean sa mai aiba loc. Am cerut in repetate randuri rezolvarea situatiei juridice pentru a putea face noi acele investitii absolut necesare. Acum, programul de reabilitare este blocat si nu putem finanta decat reparatiile urgente”.

Iotcu spune ca CJ nu va plati daunele pretinse de companiile de asigurari “pentru ca ministerul a semnat contractul de atribuire a lucrarilor nerealizate, iar ulterior nu a finalizata procedura de transfer a drumului la autoritatile judetene”.

Modernizarea primilor 12 kilometri cuprinsi intre Arad si Siria, tronson cel mai afectat de gropi si denivelari, ar costa 15 milioane de lei. Cat timp nu redevine administratorul drumului, Consiliul Judetean a anuntat insa ca nu va investi acesti bani in 2014, avand planificate doar plombari de urgenta.

Cel mai circulat drum judetean din Arad a ajuns o ruina. Vezi cum se circula intre Arad si Siria

La loc comanda! Drumul Arad-Seleus ramane o ruina din cauza birocratiei

 

VIDEO PROTVPLUS.RO