Procese deschise pentru masini stricate pe drumul Arad-Siria. Unde au fost trimisi avocatii

Ultima actualizare: 17-01-2014 07:06

 Autoritatile nu au rezolvat nici pana in prezent situatia juridica incerta in care se afla drumul Arad-Siria, care blocheaza modernizarile, in timp ce gropile le provoaca tot mai multe pagube soferilor.

 Investitiile serioase in acest drum sunt amanate de ani de zile, dar companiile de asigurari nu au stat degeaba si au inceput sa deschida procese pentru recuperarea daunelor platite soferilor asigurati care si-au distrus masinile.

Astfel, in ultimul an au fost deschise primele procese, respectiv cinci companii au dat in judecata Consiliul Judetean (CJ), drumul fiind unul de interes judetean.

Avocatii au fost trimisi, insa, la Guvern, pentru ca reprezentantii CJ Arad afirma ca nu au in administrare soseaua de doi ani, cand a fost transferata cu acte Ministerului Dezvoltarii Regionale pentru un program de reabilitare cu fonduri guvernamentale.

Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad: “Ministerul a licitat lucrarea si a atribuit-o unei firme, dar ulterior a oprit finantarea fara ca transferul drumului la Consiliul Judetean sa mai aiba loc. Am cerut in repetate randuri rezolvarea situatiei juridice pentru a putea face noi acele investitii absolut necesare. Acum, programul de reabilitare este blocat si nu putem finanta decat reparatiile urgente”.

Iotcu spune ca CJ nu va plati daunele pretinse de companiile de asigurari “pentru ca ministerul a semnat contractul de atribuire a lucrarilor nerealizate, iar ulterior nu a finalizata procedura de transfer a drumului la autoritatile judetene”.

Modernizarea primilor 12 kilometri cuprinsi intre Arad si Siria, tronson cel mai afectat de gropi si denivelari, ar costa 15 milioane de lei. Cat timp nu redevine administratorul drumului, Consiliul Judetean a anuntat insa ca nu va investi acesti bani in 2014, avand planificate doar plombari de urgenta.

Cel mai circulat drum judetean din Arad a ajuns o ruina. Vezi cum se circula intre Arad si Siria

La loc comanda! Drumul Arad-Seleus ramane o ruina din cauza birocratiei

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!