Doua drumuri judetene din Arad arata ca dupa razboi. Motivul pentru care nu mai sunt accidente

25-03-2013 14:50


gropi arad

In urma cu un an, drumurile judetene Arad - Seleus si Arad - Felnac, foarte circulate si pline de gropi, au fost transferate in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, pentru a fi reparate cu bani guvernamentali.

In acest fel, administratia judeteana urma sa fie scutita de o investitie de cateva milioane de euro, cat ar costa reabilitarea celor doua drumuri. Numai ca programul prin care urmau sa fie finantate lucrarile (PNDI) a fost blocat, astfel ca proiectele au ramas fara fonduri.

De atunci, nervii soferilor sunt greu incercati, pentru ca asfaltul este denivelat si plin de gropi pe kilometri intregi. Autoritatile judetene se tot scuza si spun ca nu mai au drept legal de a face reparatii, drumurile fiind acum ale Guvernului. Astfel, nici macar o groapa din miile aparute in asfalt nu a mai fost plombata.

A fost emisa recent o Ordonanta de Guvern care stabileste ca aceste drumuri vor fi transferate din nou judetului, insa nu se precizeaza si un termen. Chiar daca le primim, ramane problema banilor, pentru ca nu avem cateva milioane de euro, necesari lucrarilor”, a declarat, pentru StirileProTv.ro/Vest, presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu.

Acesta spune ca dupa ce drumurile vor reveni in administrarea Consiliului Judetean, se va face o evaluare a costurilor pentru a fi alocati bani pentru unele reparatii de stricta necesitate, insa cel mai probabil nu se mai pune problema reabilitarii totale.

In tot raul, ar fi si o veste buna. Daca tronsonul de 25 de kilometri cuprins intre Arad si Siria era cu cele mai multe accidente grave de pe drumurile judetene, politistii de la circulatie spun ca de un an aici nu au mai existat evenimente rutiere. Si asta pentru ca soferii nu au cum sa circule cu mai mult de 50 de kilometri la ora.


Cel mai circulat drum judetean din Arad a ajuns o ruina. Vezi cum se circula intre Arad si Siria

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO