La loc comanda! Drumul Arad-Seleus ramane o ruina din cauza birocratiei

20-06-2013 14:31

  Deja celebru pentru gropile din asfalt si restrictiile de viteza impuse din aceasta cauza, drumul Arad-Seleus, legatura principala si cu statiunea Moneasa, nu mai poate fi reabilitat.

 Lucrarile sunt asteptate de ani buni, iar inceperea lor a fost anuntata acum aproape doua luni, dar de atunci nu s-a intamplat nimic. Bani exista, dar birocratia impiedica proiectul autoritatilor judetene.

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a transmis o adresa Consiliului Judetean (CJ) prin care arata ca retransmiterea drumului catre autoritatile locale nu este posibila. Asta desi consilierii judeteni aprobasera, recent, preluarea in administrare si indicatorii tehnico-economici pentru lucrari.

Mai mult, a fost alocata si suma de aproape sapte milioane de lei pentru inceperea proiectului de reabilitare.

Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad: „Telenovela acestui drum continua. Am fost anuntati ca nu se poate face transferul drumului pentru ca este intr-un alt contract, chiar daca noi am solicitat sa il includem in Programul de Dezvoltare Locala si sa-l refacem din banii nostri”.

Contractul la care se face referire este cel prin care o firma din Arad trebuia sa reabiliteze drumul inca de anul trecut, printr-un program national de investitii, care intre timp a fost blocat de Guvern.

Pana cand birocratia va fi depasita, drumul ramane cel mai distrus din judet, desi este printre cele mai circulate. Autoritatile nu cred ca reabilitarea mai poate fi facuta in acest an, pentru ca etapele birocratice s-ar intinde pe cateva luni, chiar daca ar fi sa se gaseasca o solutie ca soseaua sa revina in administrarea judeteana.

Drumurile ruina intra la reparatii cel mai devreme peste o luna si jumatate. Cat ne costa gropile

Tags: drum, ruina, reparatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO