Primaria Arad considera inoportuna acordarea celui mai inalt titlu lui Sergiu Nicolaescu. Afla de ce

Ultima actualizare: 19-07-2013 07:02
Sergiu Nicolaescu

 Fostul regizor Sergiu Nicolaescu „nu a avut o legatura bine definita si indelungata cu municipiul Arad“ pentru a primi, post-mortem, titlul de Cetatean de Onoare al orasului, dupa cum considera functionarii municipalitatii.

 Primaria Arad a afisat, la intrarea in institutie, pentru transparenta decizionala, proiectul de hotarare initiat de un consilier privind acordarea post-mortem a titlului de Cetatean de Onoare lui Sergiu Nicolaescu. In raportul de specialitate atasat proiectului, semnat de functionari si de primarul Gheorghe Falca, se arata insa ca “nu e oportuna” adoptarea unei astfel de decizii.

Raportul precizeaza o serie de conditii pentru conferirea “celui mai inalt titlu acordat de catre Consiliul Local”. Printre acestea, se mentioneaza ca titlul se confera unor “personalitati cu recunoastere nationala sau universala care si-au pus amprenta asupra dezvoltarii municipiului Arad si a imaginii acestuia”.

“Sergiu Nicolaescu este neindoielnic una dintre personalitatile cele mai insemnate ale cinematografiei romanesti, el fiind un adevarat simbol al filmului istoric, care, insa, nu a avut o legatura bine definita si indelungata cu municipiul Arad, chiar daca a fost o vreme senator de Arad”, se arata in raportul Primariei.

Functionarii si primarul arata in raport ca nu considera oportuna adoptarea acestei hotarari in Consiliul Local.

Aradenii isi pot spune si ei cuvantul cu privire la aceasta initiativa pana in 26 iulie, fiind asteptati la registratura Primariei cu recomandari, sugestii si opinii in scris.

Daca proiectul va trece de votul consilierilor, in afara de titlul conferit post-mortem, municipalitatea ar urma sa schimbe numele Cinematografului Dacia in Cinematograful “Sergiu Nicolaescu” si sa amplaseze in fata acestuia o statuie a fostului regizor.

Sergiu Nicolaescu, propus pentru titlul de "Cetatean de onoare" in Arad. Cum explica initiatorii


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO