O familie din Arad incearca sa-si gaseasca copilul disparut de 17 ani. Afla pe ce mizeaza

09-01-2013 16:06


tanar cautat, imbatranire faciala digitala

 Tehnologia moderna este ultima speranta a unei familii din judetul Arad, care incearca necontenit de 17 ani sa-si gaseasca copilul disparut.

 Eusebiu Doru Stanila a fost dat disparut in 24 aprilie 1996, cand avea doar cinci ani. El si familia locuiau in comuna aradeana Gurahont.

In acea zi, in jurul orelor 18:00, a plecat de acasa impreuna cu un baiat de 13 ani, sa adune iarba pentru iepuri. Spre seara, baiatul cel mare s-a intors si le-a spus parintilor lui Eusebiu ca acesta ar fi cazut in Crisul Alb. Cautarile cu scafandri nu au dus la gasirea cadavrului”, se arata pe un site specializat in cazurile de disparitie de copii, unde este inregistrat si cazul lui Eusebiu.

Nici pana astazi, parintii nu au renuntat si au facut noi demersuri la Politie, in urma carora s-a realizat un portret actualizat al lui Eusebiu. Pentru a-i reda chipul asa cum ar arata la 22 de ani, s-a folosit procedura imbatranirii faciale digitale, care se aplica in cazurile disparitiilor de minori.

Procedura digitala se realizeaza pe baza unor fotografii cu disparutul, dar si cu parintii acestuia, bunicii sau fratii, pentru a fi utilizate elementele faciale ale rudelor apropiate.

Prin procesul de imbatranire computerizata se mentine in atentia publicului cazul, astfel incat daca Eusebiu ar trai si nu si-ar aminti cine sunt parintii sai, ar putea fi recunoscut.

Potrivit semnalmentelor date publicitatii astazi de catre politisti, daca ar fi in viata, Eusebiu ar avea ochi caprui si par brunet. Cand avea cinci ani, avea inaltime de un metru si 30 de kilograme si era imbracat cu o pereche de pantaloni scurti albastri, slapi albastri si tricou rosu cu alb.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO