Hackerul Victor Faur ar putea sta 50 de ani dupa gratii in SUA. Parintii cer ajutorul Guvernului

22-10-2013 14:14


Victor Faur

 Aradeanul Victor Faur, devenit celebru dupa ce a spart serverele NASA si ale altor agentii guvernamentale americane, se afla in continuare in arest in Slovenia, riscand sa fie extradat in SUA.

UPDATE: Cu putin timp in urma, avocatul lui Victor Faur a anuntat ca autoritatile americane au cerut prelungirea mandatului de arestare preventiva cu 30 de
zile. Judecatorii sloveni urmeaza sa se pronunte in zilele urmatoare daca aradeanul va fi eliberat sau daca le vor mai acorda timp americanilor pentru indeplinirea procedurilor in vederea extradarii.
 _____________________________-

Parintii tanarului sunt disperati, cerand din nou autoritatilor romane sa se implice, ei fiind de parere ca in acest caz este vorba de un abuz, pentru ca Victor Faur (29 de ani) a fost deja condamnat pentru atacurile informatice din 2005 si 2006.

Mircea Faur, tatal hackerului: “Cerem ajutorul autoritatilor romane pentru clarificarea situatiei fiului nostru. Se pare ca Interpol l-a vanat pe Victor avand cu totul alte informatii despre sentinta decat cele decise de instantele din Romania. Americanii au transmis catre Interpol informatii incorecte, daunele anuntate fiind de 1,3 milioane de dolari, nu 250.000 cat a decis instanta, astfel ca s-a creat impresia ca este vorba despre alte fapte decat cele pentru care exista condamnarea”.

Conform parintilor sai, Victor Faur a slabit cinci kilograme in arest si este cu moralul la pamant, temandu-se ca va fi victima unei nedreptati si va suporta doua pedepse pentru aceeasi fapta.

Mircea Faur, tatal hackerului: “Daca va fi extradat, practic e ca si cum americanii l-ar omori din razbunare, pentru ca acolo poate primi peste 50 de ani de inchisoare, dupa cum ne-au spus avocatii. Ar fi un abuz al SUA sa treaca peste sentinta din Romania, cu atat mai mult cu cat nu au contestat-o, desi au avut reprezentanti pe tot parcursul procesului”.

In urma sfaturilor primite de la Ambasada Romaniei la Ljubljana, parintii aradeanului arestat fac demersuri pe langa Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Justitiei, carora le-au trimis toate documentele din dosarul de condamnare. Familia Faur solicita ca cele doua ministere sa ia legatura cu autoritatile slovene pentru a cere eliberarea tanarului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO