Gheorghe Falca nu si-a putut prelua al treilea mandat de primar. Afla motivul

27-06-2012 13:21


gheorghe falca

Gheorghe Falca mai are de asteptat pana sa isi preia al treilea mandat de primar al Aradului, castigat in urma alegerilor din 10 iunie.

 

 Falca ar fi trebuit sa depuna juramantul astazi, in fata noului consiliu local, care nu s-a putut constitui insa din lipsa de cvorum. Asta pentru ca cei noua consilieri alesi pe listele USL nu au participat la sedinta, prezenti fiind doar alesii MCL (PDL + PER), UDMR si PPDD, adica 14 consilieri.

Pe drumuri au fost pusi degeaba si sute de invitati care au umplut sala de concerte a Filarmonicii de Stat. „Au fost foarte multi oameni importanti care asteptau acest moment de investire a consilierilor si primarului. Acei noua consilieri absenti au primit votul cetatenilor, dar prin lipsa lor se confirma intentia lor de a nu participa la dezvoltarea municipiului Arad si se infirma promisiune lor electorale”, a declarat Gheorghe Falca.

Cu totul alta explicatie a oferit USL pentru absenta propriilor consilieri. „Se mai negociaza inca pentru constituirea unei majoritati cu UDMR si PPDD. Legea le permite celor alesi sa lipseasca de doua ori, iar MCL a procedat la fel in comunele Savarsin si Vinga”, a declarat purtatorul de cuvant al USL Arad, Flavius Ghender.

Cu alte cuvinte, majoritatea aparenta formata in jurul lui Falca de MCL, UDMR si PPDD ar putea fi schimbata pana sambata, cand se reia sedinta de constituire a CL si de investire a primarului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO