Finantarea pasajelor rutiere din Arad, o iluzie pentru autoritati. Raspunsul neasteptat al CNADNR

Ultima actualizare: 21-02-2014 00:22
raspuns CNADNR

Politicienii din Arad, in frunte cu primarul Gheorghe Falca, se laudau, luna trecuta, ca in urma discutiilor avute la Bucuresti au obtinut promisiuni privind reluarea finantarii celor doua pasaje rutiere aflate in constructie pe centura orasului (DN7).

 In realitate, lucrurile nu stau deloc asa, iar declaratiile au fost facute fara o documentare serioasa la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Intr-un document primit de stirileprotv.ro/vest, care cuprinde raspunsuri formulate de conducerea CNADNR referitoare la finantarea si stadiul unor lucrari, se arata clar ca in 2014 nu vor fi alocati bani pentru cele doua pasaje.

“In conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2014 nr. 356/2013, finantarea obiectivelor < > si < >, in vederea finalizarii acestora, urmeaza sa se faca in anul 2015”, se arata in raspunsul CNADNR.

Documentul se refera si la situatia lotului II al autostrazii Nadlac-Arad, CNADNR precizand ca este in curs de pregatire documentatia in vederea organizarii licitatiei.

Primarul Aradului, Gheorge Falca, afirma, in ianuarie, ca a avut discutii cu reprezentantii CNANDR si a obtinut promisiuni ca pana la sfarsitul lunii ianuarie vor fi alocati bani pentru reluarea lucrarilor blocate in 2012. Primarul spunea ca in acest an va fi finalizat pasajul din zona CET.

Imediat dupa acest anunt, mai mult politicieni locali din arcul guvernamental si-au asumat succesul pentru obtinerea finantarii. Chiar si seful regional al CNADNR, Ioan Ambrus, declara ca pasajele vor fi incluse pe lista de investitii in cel mult o saptamana.

Intrebat astazi daca mai crede in obtinerea finantarii, avand in vedere raspunsul CNANDR, primarul Falca a spus ca mai sunt sanse sa se transfere sumele necesare din bugetul de intretinere a drumurilor, care nu a fost cheltuit in totalitate pentru ca vestul tarii nu s-a confruntat cu zapezi in acest an.

Gheorghe Falca, primar: “Daca totusi pana la primavara nu se aloca banii, vom cere Guvernului sa transfere pasajele la administratia locala, pentru a le finanta noi”.

Edilul a recunoscut insa ca sansele ca transferul acestor obiective sa aiba loc sunt minime, avand in vedere ca ele sunt pe un drum national. De aceea, Primaria Arad nu exclude sa instaleze panouri informative langa cele doua santiere, in care sa scrie ca lucrarile au fost oprite de guvern.

Lucrarile la pasajele de pe centura Aradului, oprite. Blocajele din trafic continua

Basescu a facut constatari din elicopter pe autostrada Nadlac-Arad: “Nu se intampla nimic”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO