Elevii din Arad au „calatorit” prin istoria radiocomunicatiilor. Au invatat cum este transmisa flacara olimpica, pe glob

17-02-2014 12:34


elevi, ANCOM Arad

 O suta de elevi din Arad au avut ocazia sa afle istoria radiocomunicatiilor, intr-o intalnire pe care au avut-o cu reprezentantii Oficiului Judetean Arad al ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

 Astfel, elevii de la Liceul Teoretic Sebis si de la Scoala Generala numarul 5, din Arad, au aflat ca flacara olimpica a jocurilor de iarna este transmisa, prin satelit, cu ajutorul scanteii radiotehnice.

"Suntem alaturi de sportivii de la Soci si facem asta de la Olimpiada de la Tokyo pentru ca de 50 de ani flacara olimpica este transmisa instantaneu prin satelit, pretudindeni pe glob, prin scanteia radiotehnica. Astfel miracolul olimpismului ni se reveleaza, in direct, prin miracolul radiocomunicatiilor", au transmis reprezentantii ANCOM .

In cadrul intalnirii cu reprezentantii ANCOM, elevii aradeni au fost dusi intr-o o calatorie virtuala prin istorie, afland totul despre comunicatii, din antichitate si pana in zilele noastre.

In „calatoria” lor, elevii au facut un popas la anii de aur ai electromagnetismului, au aflat despre savantul Michael Faraday si despre experimentele lui Marconi. Au ajuns in cele din urma in zilele noastre, cand telefonia mobila si televiziunea prin satelit au transformat planeta intr-un "imens fagure digital".

Totul a fost posibil cu ajutorul reprezentantilor Oficiului Judetean Arad al ANCOM care le-au povestit celor mici despre miracolul radiocomunicatiilor.

Elevilor li s-au prezentat si experimente epocale de radiotehnica si le-a fost aratata aparatura moderna cu care ANCOM gestioneaza ”valurile unui ocean invizibil”- partea civila a spectrului electromagnetic. Elevii au fost indemnati sa lege stiintele naturii invatate la scoala - matematica, fizica - cu viata, prin minunata pasiune a radioamatorismului, pasiune care intr-o buna zi se poate implini intr-un destin profesional: acela de inginer de telecomunicatii si tehnologia informatiei (IT&T).

Sursa: Pro TV

Tags: ancom, arad, elevi,

VIDEO PROTVPLUS.RO