Elevii din Arad au „calatorit” prin istoria radiocomunicatiilor. Au invatat cum este transmisa flacara olimpica, pe glob

Ultima actualizare: 20-02-2014 06:59
elevi, ANCOM Arad

 O suta de elevi din Arad au avut ocazia sa afle istoria radiocomunicatiilor, intr-o intalnire pe care au avut-o cu reprezentantii Oficiului Judetean Arad al ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

 Astfel, elevii de la Liceul Teoretic Sebis si de la Scoala Generala numarul 5, din Arad, au aflat ca flacara olimpica a jocurilor de iarna este transmisa, prin satelit, cu ajutorul scanteii radiotehnice.

"Suntem alaturi de sportivii de la Soci si facem asta de la Olimpiada de la Tokyo pentru ca de 50 de ani flacara olimpica este transmisa instantaneu prin satelit, pretudindeni pe glob, prin scanteia radiotehnica. Astfel miracolul olimpismului ni se reveleaza, in direct, prin miracolul radiocomunicatiilor", au transmis reprezentantii ANCOM .

In cadrul intalnirii cu reprezentantii ANCOM, elevii aradeni au fost dusi intr-o o calatorie virtuala prin istorie, afland totul despre comunicatii, din antichitate si pana in zilele noastre.

In „calatoria” lor, elevii au facut un popas la anii de aur ai electromagnetismului, au aflat despre savantul Michael Faraday si despre experimentele lui Marconi. Au ajuns in cele din urma in zilele noastre, cand telefonia mobila si televiziunea prin satelit au transformat planeta intr-un "imens fagure digital".

Totul a fost posibil cu ajutorul reprezentantilor Oficiului Judetean Arad al ANCOM care le-au povestit celor mici despre miracolul radiocomunicatiilor.

Elevilor li s-au prezentat si experimente epocale de radiotehnica si le-a fost aratata aparatura moderna cu care ANCOM gestioneaza ”valurile unui ocean invizibil”- partea civila a spectrului electromagnetic. Elevii au fost indemnati sa lege stiintele naturii invatate la scoala - matematica, fizica - cu viata, prin minunata pasiune a radioamatorismului, pasiune care intr-o buna zi se poate implini intr-un destin profesional: acela de inginer de telecomunicatii si tehnologia informatiei (IT&T).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!