Lucrarile la pasajele de pe centura Aradului, oprite. Blocajele din trafic continua

Ultima actualizare: 06-11-2012 00:10
pasaj centura Arad

 Blocajele dese de pe centura rutiera a municipiului Arad, parte din DN 7, vor mai dura, pentru ca lucrarile la cele doua pasaje peste calea ferata au fost oprite.

 Pasajele din zona CET si din Micalaca urmau sa fie gata in octombrie, dupa ce lucrarile au inceput in urma cu un an, cand se anuntase o finantare de 13 milioane de euro. De doua luni, insa, muncitorii au lucrat doar la conservarea santierelor, pentru ca banii s-au terminat.

Primarul Gheorghe Falca spune ca Guvernul nu a alocat fondurile necesare pe acest an. “Cele doua investitii sunt de o importanta majora pentru aradeni dar sunt blocate fara sa primim explicatii”, a declarat edilul.

Reprezentantii Prefecturii spun ca au trimis doua adrese Guvernului prin care solicita un total de 24 de milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor, insa un s-a primit niciun raspuns.

In aceste conditii, barierele de la trecerile peste liniile ferate vor cauza in continuare blocaje de zeci de minute de fiecare data cand trece un tren, in conditiile in care orasul este unul de tranzit pentru camioanele care vin si pleaca spre Europa. In plus, circulatia este data peste cap la iesirea din oras spre Deva, din cauza santierului, care a impus devieri de trafic catre Ineu sau spre centura rutiera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO