Detalii cutremuratoare despre disparitia lui Abel Apostol. Rechizitoriul il demasca pe Adrian Buleu

×
Codul embed a fost copiat

"Pentru ca noi sa fim impreuna, cineva trebuie sa moara", aceasta ar fi fost promisiunea pe care i-a facut-o Adrian Buleu amantei sale, cu doua luni inainte ca omul de afaceri din Arad Abel Apostol sa dispara. 

 Astazi, chiar in ziua cand magistratii i-au prelungit lui Adrian Buleu mandatul de arestare preventiva, au iesit la iveala detalii cutremuratoare din rechizitoriu. Potrivit acestuia, principalul martor in acest dosar pare sa fie amanta lui Adrian Buleu. Dupa ce au audiat-o, procurorii au aflat detalii importante despre noaptea in care Abel Apostol a disparut fara urma.

Procurorii au reusit sa refaca pas cu pas filmul evenimentelor care au dus la disparitia lui Abel Apostol. Conform rechizitoriului, principalul suspect Adrian Buleu i-ar fi spus iubitei sale inca din luna martie ca vor fi fericiti impreuna, dar pana atunci, cineva va trebui sa moara.

“In cursul lunii martie, inainte de a parasi Belgia, martora I.M, l-a intrebat pe inculpat despre viitorul relatiei acestora, inculpatul spunandu-i martorei sa mai aiba putina rabdare, intrucat cineva va trebui sa moara, dupa care totul se va calma, inclusiv sotia sa, B.A.” (sursa: Rechizitoriu)

Anchetatorii au stabilit ca in seara zilei de 1 mai, suspectul si-a schimbat hainele, a cumparat benzina in recipiente de plastic de la o statie peco, a oprit camerele de supraveghere de la restaurant, iar angajatii spun ca l-au vazut pentru prima oara tremurand si foarte agitat. In plus, i-a dat iubitei sale un pistol de care sa aiba grija si 1.000 de lei in bancnote umede.

"Martora I.M. a urcat in autoturismul inculpatului, cei doi deplasandu-se impreuna in parcarea magazinului..., unde au ramas aproximativ 15 minute. In autoturism inculpatul i-a dat martorei suma de aproximativ 10 milioane pe care inculpatul a adunat-o din toate buzunarele pantalonilor, in bancnote de cate 1 leu, 5 lei, 10 lei, 50 lei si o suta de lei, o parte din banii primiti de martora fiind uzi. (...). Totodata inculpatul i-a dat martorei in masina una dintre cele trei arme ale sale, cea de culoare gri cu teava lunga, spunandu-i acesteia sa o ascunda foarte bine, indiferent de ce se va intampla. Arma a fost asezata de inculpat in poseta martorei, iar aceasta a pus deasupra armei banii primiti de la inculpat". (sursa: Rechizitoriu)

Citește și
abel apostol
Condamnarea lui Cioaca da sperante rudelor lui Abel Apostol. Ce a declarat avocatul familiei
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Neintelegerile dintre sotii Buleu si Abel Apostol s-au agravat dupa intoarcerea acestuia din urma din America. Atunci, Abel a inceput sa preia fraiele afacerii, lucru care i-a deranjat pe partenerii lui de afaceri. De aici insa, pana la crima, se pare ca nu a mai fost decat un pas. Lucrurile au scapat de sub control in seara zilei de 1 mai, atunci cand procurorii au stabilit ca Abel Apostol ar fi fost ucis in restaurant de catre Adrian Buleu. Acesta a transportat cadavrul intr-un loc necunoscut, dupa care si-a incendiat autoturismul in padurea de la Vladimirescu. In noaptea crimei, s-ar fi intors la restaurant, unde a repornit camerele de supraveghere, numai ca sa fie vazut.

Albert Apostol, fiul barbatului disparut: "M-a surprins foarte tare faptul ca a incercat sa opreasca camerele de supraveghere si, mai mult, sa-l sune chiar pe seful firmei de la care le-a cumparat sa se asigure ca nu exista imagini cu el, stocate pe undeva".

In acea noapte, nevasta si amanta lui Buleu l-au ajutat indirect, sa isi acopere urmele. Sotia i-a adus o plasa in care e posibil sa fi fost haine de schimb si l-a recuperat cu masina ei dupa ce si-a incendiat autoturismul. Nevasta a fost cea care i-a tuns sprancenele arse si i-a bandajat arsura de la mana.

"Intalnindu-se cu sotia, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului cu care aceasta a venit dupa el si, in drum spre casa, la iesirea din padurea Vladimirescu, acesta a aruncat pe fereastra cheia autovehiculului incendiat, care a fost identificata si ridicata ulterior de catre organele de politie. (...) Astfel, din padurea Vladimirescu cei doi s-au deplasat la domiciliul comun din Arad (...), unde inculpatul i-a solicitat sotiei sale sa-i tunda genele, intrucat erau arse, iar la o mana avea o urma de arsura".  (sursa: Rechizitoriu)
 
Amantei in schimb, i-a marturisit ca Abel Apostol a fost ucis de niste prieteni, iar cadavrul lui este destul de departe.

"Martora a avut mai multe discutii cu inculpatul in legatura cu cele petrecute , acesta, la un moment dat spunandu-i martorei ca a fost nevoit sa dea foc masinii sale, intrucat victima ar fi fost impuscata in autoturism de niste prieteni de-ai sai, in autoturism ramanand urme de praf in urma tragerii". (sursa: Rechizitoriu)

"Totodata, martora l-a intrebat pe inculpat unde se afla cadavrul victimei, la care acesta i-a spus numitei I.M. sa stea linistita ca este destul de departe".  (sursa: Rechizitoriu)

Luminita Apostol, sotia barbatului disparut: "Nu am incredere decat in Dumnezeu ca il vom mai gasi pe Abel. Stia toata lumea ca avea o amanta si ca au existat neintelegeri si scandal la restaurant intre ea si nevasta".

Adrian Buleu a fost arestat, iar procurorii spera ca in baza probelor sa obtina condamnerea lui, la fel ca si in cazul lui Cristian Cioaca.

Dan Ungureanu, avocatul familiei lui Abel Apostol: "Condamnarea lui Cioaca este un precedent important si ne arata ca si daca nu exista cadavru si arma crimei, daca avem un individ destept, acesta poate fi tras la raspundere pentru crima".

Primul termen in proces a fost stabilit pentru data de 16 iulie.



 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Presupusul ucigas al lui Apostol, catre amanta: Cadavrul este destul de departe - rechizitoriu
Presupusul ucigas al lui Apostol, catre amanta: Cadavrul este destul de departe - rechizitoriu

Barbatul judecat pentru uciderea omului de afaceri aradean Abel Apostol i-ar fi spus amantei sale, o tanara de 19 ani care este acum martor in proces, ca Apostol a fost impuscat "de niste prieteni de-ai sai", iar cadavrul "este destul de departe".

Condamnarea lui Cioaca da sperante rudelor lui Abel Apostol. Ce a declarat avocatul familiei
Condamnarea lui Cioaca da sperante rudelor lui Abel Apostol. Ce a declarat avocatul familiei

 Condamnarea lui Cristian Cioaca da sperante si familiei omului de afaceri aradean, Abel Apostol, disparut in conditii misterioase in seara zilei de 1 mai.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.