Cozi infernale la Vama Varsand, in judetul Arad. Sute de camioane au asteptat cu orele sa poata intra in Ungaria

14-05-2014 12:01


camioane cozi

  Toata dupa-amiaza de ieri, pana tarziu in noapte, in Vama Varsand din judetul Arad, soferii au stat la cozi de cativa kilometri la iesirea din tara.

Sute de camioane au stat incolonate si au asteptat cu orele sa ajunga in Ungaria. Autoritatile de la frontiera nu au dat nicio explicatie, dar soferii de camioane au sustinut ca de vina ar fi fost politistii de frontiera maghiari, care au facut exces de zel si au verificat pe indelete toate documentele si incarcatura tirurilor.

De ani de zile, Vama Nadlac era "faimoasa" pentru cozile intinse pe cativa kilometri. Ieri insa, blocajele s-au creat in Vama Varsand, invadata de camioane. Coloana de tiruri s-a intins pe mai bine de 6 kilometri, iar soferii au fost nevoiti sa astepte ore in sir pana au ajuns la control.

"Numai la noi e asa, cozile din vama inseamna intarzieri la predarea-preluarea marfii. De doi ani de zile vin numai pe la Varsand si asa ceva nu am mai patit, probabil sunt controalele ungurilor", a spus soferul unui TIR.

"Pana acum erau cozi la Nadlac, si la Varsand nu se astepta mai deloc. Acum a stat cel putin trei ore la coada", a spus un alt sofer.

Autoritatile de la frontiera spun ca numarul mare de camioane este cauza aglomeratiei de la vama, iar traficul este dublu fata de o zi obisnuita.

Iancu Daniel, purtator de cuvant Politia de Frontiera Arad: "In ultimele 24 de ore, peste 1200 de camioane au tranzitat Punctul de Frontiera Varsand". 

Turistii care au tranzitat punctul de frontiera nu au avut, totusi, de suferit deoarece au folosit o banda separata de circulatie pe care se fac verificarile de documente. Abia astazi, traficul in vama a inceput sa se desfasore in mod normal.  


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO