UPDATE: Traficantii au fost arestati.Cocaina adusa din Spania, confiscata aseara de la doi barbati, pe o strada din Timisoara

07-03-2014 11:30


cocaina

 Doi barbati au fost retinuti, aseara, pe o strada din Timisoara, in timp ce tranzactionau 1350 de grame de cocaina, care urma sa fie plasata pe pietele din Arad si Timisoara.

UPDATE ora 15:00 Magistratii Tribunalului Arad au decis, cu putin timp in urma, sa-i aresteze preventiv, pentru 29 de zile, pe cei doi barbati, ambii din Timisoara.

Anchetatorii suspecteaza ca, in ultimii doi ani, ei au introdus in tara si au vandut pe piata neagra nu mai putin de sapte kilograme de cocaina provenita din Spania. Cercetarile continua pentru identificarea si prinderea celorlalti traficanti implicati in acest caz.
_________________________ 
Suspectii au fost prinsi in flagrant de catre procurorii DIICOT Arad, care au fost ajutati de catre politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Arad si SRI Arad.

Anchetatorii spun ca cei doi barbati au fost monitorizati timp de cinci luni, existand informatii ca se ocupa cu aprovizionarea pietelor de droguri din cele doua orase.

Dan Ilarie, procuror DIICOT Arad: “Cocaina a fost introdusa in tara ieri dimineata, prin Punctul de trecere a frontierei Turnu (Arad – n.r.), de catre unul dintre suspecti. El a adus drogurile din Spania si urma sa le plaseze celui de-al doilea suspect, ambii fiind prinsi in timpul tranzactiei”.

Procurorii spun ca un singur gram de cocaina sa vinde pe piata neagra cu aproximativ 100 de euro, ceea ce inseamna ca valoarea marfii era de 135.000 de euro.

Suspectii au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentati judecatorilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatiile de “introducere in Romania de droguri de mare risc” si “trafic de droguri de mare risc”, infractiuni pentru care risca intre sapte si 15 ani de inchisoare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO