Biletele de tramvai se scumpesc cu 25 la suta, in Arad. Afla tarifele la transportul public


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 16:14
Categorie: Arad
tramvai in Arad

 Calatoriile cu tramvaiul sau autobuzul vor fi mai scumpe, in municipiul Arad, incepand din 1 octombrie, majorarile de tarife fiind aprobate, astazi, de catre consilierii locali.

 Cresterea tarifelor a fost ceruta de Compania de Transport Public Arad si de Primarie, care au invocat costurile de operare tot mai mari.

“In ultima perioada, preturile la energia electrica, combustibil, impozite si taxe, dar si la piesele de schimb, au crescut semnificativ, iar tarifele la transportul local nu au mai crescut din 2010 (…) Realizand o analiza a preturilor la tarifele practicate in alte mari localitati din tara, constatam ca in majoritatea localitatilor tariful practicat pentru o calatorie este de doi lei, iar pentru un abonament pe o linie este de 60 de lei”, se arata in documentatia care insoteste proiectul aprobat de consilieri.

Dintre cei 21 de alesi prezenti in sedinta Consiliului Local Municipal, 20 au votat pentru cresterea tarifelor, iar unul s-a abtinut. Astfel, pretul unei calatorii urbane cu tramvaiele sau autobuzele va creste de la 1,6 lei, la doi lei, majorarea fiind de 25 la suta.

De asemenea, costul unui abonament valabil pe toate liniile urbane va creste de la 58 de lei, la 65 de lei, majorarea aprobata fiind de aproximativ 12 la suta.

Si celelalte tarife practicate de Compania de Transport Public vor fi mai mari cu noua, pana la 25 la suta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO