Aradul va fi impanzit de piste pentru biciclete. Primaria are 6 mil. euro pentru a realiza 122,5 km

18-12-2013 13:22


pista biciclete

 De anul viitor, pistele pentru biciclisti vor aparea pe tot mai multe strazi din Arad, urmand ca in cel mult 20 de luni sa fie realizate pe o lungime de 122,5 kilometri.

 Pentru acest proiect, municipalitatea a obtinut peste sase milioane de euro de la Uniunea Europeana, contractul de finantare fiind semnat astazi.

Pistele vor fi amenajate pe cele mai importante strazi din oras, iar procedurile de licitare a lucrarilor vor incepe inainte de sfarsitul anului.

Gheorghe Falca, primarul Aradului: “Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din tara. E vorba de o retea care nu inseamna doar sa trasam cu vopsea niste directii, ci sa punem in practica un studiu de trafic realizat de o companie germana. Pe perioada executiei, pe masura ce realizam piste, vom da drumul la trafic”.

Municipalitatea estimeaza ca, prin realizarea acestului proiect, numarul utilizatorilor de biciclete ca mijloc de transport va creste cu zece procente.

Pistele vor fi amenajate atat pe trotuare cat si pe partea carosabila, urmand sa aiba o latime cuprinsa intre 1,2 si 2 metri.

In Arad mai este in derulare un proiect pentru construirea unei piste cu o lungime de 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere si va ajunge pana la Padurea Ceala. Aceasta investitie se ridica la suma de doua milioane de euro, bani de la bugetul local, iar procedurile de contractare a lucrarilor sunt aproape de finalizare.

Se liciteaza lucrarile la cea mai asteptata pista de biciclete din Arad. Investitia: 9 milioane lei
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO