Se liciteaza lucrarile la cea mai asteptata pista de biciclete din Arad. Investitia: 9 milioane lei

08-10-2013 16:07


faleza Mures

 Veste buna pentru aradenii care prefera sa se deplaseze cu bicicleta sau ar dori sa iasa mai des la plimbari pe doua roti.

 Primaria Arad a inceput procedurile de licitare a lucrarilor pentru o pista de 15 kilometri, care va traversa orasul pe malul Muresului, facand face legatura intre cartierul Micalaca si Padurea Ceala. Pista va urma cursul raului si va trece prin zona centrala a orasului, prin Subcetate si prin cartierul Faleza Sud.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: “S-a ajuns la concluzia ca acest traseu este prioritar in proiectul mai amplu pe care-l avem privind amenajarea de piste pentru biciclisti, pentru ca pista va putea fi folosita atat pentru agrement, cat si pentru transportul urban, traversand orasul pe mijloc si legand zone importante”.

Investitia este estimata la 9 milioane de lei, bani asigurati de la bugetul local, si ar urma sa se deruleze pe parcursul a doi ani. Termenul limita pentru depunerea ofertelor in cadrul licitatiei este 31 octombrie, dar lucrarile vor incepe, cel mai probabil, abia in primavara.

Pe aproape tot traseul, pista va avea latimea de doi metri, va fi asfaltata, va avea mobilier stradal (precum banci si cosuri de gunoi) si va beneficia de iluminat pe timp de noapte. De asemenea, de-a lungul traseului, vor exista instalatii de umflare a pneurilor si de verificare a presiunii acestora.

Municipalitatea are in vedere amenajarea a 122 de kilometri de piste, in urmatorii ani, pe arterele rutiere mari, proiectul tehnic pentru acestea fiind finalizat. Costurile totale ale programului sunt estimate la sase milioane de euro, urmand sa fie accesate fonduri europene.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO