Alegeri SUA 2020. Donald Trump vs Joe Biden. Campania electorală, pe ultima sută de metri

Ultima actualizare: 03-11-2020 19:30
Donald Trump și Joe Biden

Alegeri SUA 2020. Donald Trump şi Joe Biden fac ultimele eforturi să convingă alegătorii, în special în statele federale care pot influența decisiv rezultatul alegerilor prezindențiale SUA 2020.

Peste 91 de milioane de americani au votat deja anticipat. În timp ce pandemia este plasată undeva în plan secund de actuala administrație, numărul zilnic al deceselor de Covid-19, în Statele Unite, a urcat la 1.000.

Alegeri SUA 2020. Donald Trump: Candidez împotriva „mlaştinii”

 

Donald Trump, președintele SUA: „Eu nu candidez doar împotriva lui Joe Biden, candidez împotriva mulţimii de stânga, presei de stânga, giganţilor din tehnologie. Mă lupt cu rinocerii (republicanii doar cu numele), care sunt probabil cei mai răi dintre toţi. Şi candidez împotriva „mlaştinii”, care este foarte adâncă şi vicioasă. Celor din mlaştină nu le place deloc treaba bună pe care o facem noi”.

„Mlaștină”, adică cei care nu-i țin isonul. Printre ei, inclusiv pe doctorul Anthony Fauci care şi-a „permis” să-l critice din nou pe Trump pentru modul în care gestionează criza pandemiei.

Donald Trump: „Fauci, concediat! Nu spuneţi nimănui, dar aveţi puţină răbdare, lăsaţi-mă până după alegeri”.

„Vom suferi mult. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci într-un interviu pentru Washington Post, adăugând că America va intra „într-o iarnă lungă şi potenţial mortală”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.

Donald Trump: „Dacă vreţi un vaccin care să ucidă virusul, o slujbă cu care să vă întreţineţi familia şi libertatea să vă trăiţi vieţile, atunci votaţi şi votaţi pentru mine!”

Alegeri SUA 2020. Joe Biden: Donald Trump refuză să asculte ştiinţa

 

Joe Biden: „Doctorul Fauci a cerut săptămâna trecută ca masca să fie obligatorie. Nu este o declaraţie politică. E o datorie patriotică, pentru numele lui Dumnezeu! Dar, în continuare, Donald Trump refuză să asculte ştiinţa. El politizează cursa pentru un vaccin, în locul unei planificări a distribuirii, sigură, echitabilă şi liberă”.

Ieri, un convoi de 300 de maşini cu susţinători ai preşedintelui Trump au dat peste cap traficul în New Jersey şi New York, pe o autostradă şi pe un pod peste râul Houston. Mulţi neworkezi se tem de violenţe în ziua alegerilor.

Locuitor din New York: „Nu am de gând să ies din casă. Nu ştiu cum vor reacţiona oamenii. Aş vrea ca toată lumea să fie în siguranţă, dar nu ştiu dacă va fi aşa”.

Dacă preşedintele candidat face tot ce poate să-şi mobilizeze susţinătorii, şi rivalul democrat procedeză la fel. Joe Biden e convins că o prezenţă cât mai mare la vot îi sporeşte şansele în statele federale care pot decide alegerile.

În ultimele zile de campanie i-a chemat la urne îndeosebi pe alegătorii de culoare, subliniind că aceştia şi familiile lor suferă mai mult, în această criză sanitară, decât alte comunităţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO