Trump a pierdut 3 milioane de dolari după ce a cerut renumărarea voturilor în Wisconsin

Ultima actualizare: 28-11-2020 16:58
Trump

Renumărarea voturilor din cel mai mare comitat al statului Wisconsin, cerută de echipa președintelui Donald Trump, s-a încheiat vineri, cu victoria președintele ales, Joe Biden, care a câștigat mai multe voturi decât s-a numărat inițial.

Potrivit The Guardian, după renumărarea voturilor din Milwaukee, Biden a obținut un câștig net de 132 de voturi, din aproape 460.000 exprimate. În general, democratul a obținut 257 de voturi față de cele 125 ale lui Trump.

Echipa lui Trump a cerut renumărări în două dintre cele mai populate și democratice comitate din Wisconsin, după ce Trump a pierdut Wisconsin în fața lui Biden cu mai mult de 20.000 de voturi.

Mai mult decât atât, cele două renumărări vor costa campania lui Trump 3 milioane de dolari.

În ansamblu, Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie cu 306 de voturi la colegiul electoral, față de cele 232 ale lui Trump. De asemenea, Biden conduce cu mai mult de 6 milioane la votul popular.

După încheierea renumărării, grefierul din Milwaukee, George Christenson, a declarat: „Renumărarea demonstrează ceea ce știm deja: alegerile din județul Milwaukee sunt corecte, transparente, exacte și sigure”.

Echipa de campanie a lui Trump este de așteptat să continue lupta în domeniul legală atunci când va fi anunțat rezultatul general din Wisconsin, cel mai probabil marți.

Vineri, echipa juridică a lui Trump a suferit încă o înfrângere atunci când o curtea de apel federală din Philadelphia a respins ultimul efort al echipei sale de a contesta rezultatele alegerilor statului.

Avocații lui Trump au declarat că vor duce cazul la instanța supremă, în ciuda aprecierii judecătorilor din Philadelphia că „pretențiile nu au niciun merit”.

Judecătorul Stephanos Bibas a scris în decizia completului cu trei judecători: „Alegerile libere și corecte sunt esența democrației noastre. Iar acuzațiile de nedreptate sunt grave. Însă etichetarea nedreaptă a alegerilor nu este suficientă ca să o facă așa. Acuzațiile necesită lucruri specifice și apoi dovezi. Nu avem niciuna din ele aici.”

Trump a continuat să mențină, fără dovezi, că există fraude electorale în stat, anunțând pe Twitter, sâmbătă devreme: „Cele 1.126.940 de voturi au fost luate din aer. Am câștigat Pennsylvania cu mult, poate mai mult decât va ști cineva vreodată”.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO