Dăncilă îl ironizează pe Iohannis pentru un mesaj din 2014. Ce spunea atunci despre dezbatere

12-11-2019 15:06


Viorica Dancila

Președintele PSD Viorica Dăncilă l-a ironizat, marți, pe președintele Klaus Iohannis după ce șeful statului a transmis prin PNL că nu vrea să participe la o dezbatere pe teme electorale.

Dăncilă a postat pe Facebook un mesaj mai vechi al președintelui Iohannis, din 2014, când acesta candida pentru primul mandat de președinte al României.

La acea vreme, Iohannis a scris pe rețeaua de socializare că ”Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii”.

Acum, Dăncilă a scris la rândul ei pe Facebook: 

Cum e cu “atitudinea arogantă”, domnule Iohannis? Ne mai explicați o dată cum e cu “dezbaterea electorală atât de necesară și așteptată de toți românii”?

Mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis din 4 noiembrie 2014:

 

Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor.

Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României.”

Luni seara, șeful de campanie al candidatului PNL la prezidenţiale, Dan Motreanu, a declarat că pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale se va merge pe acelaşi tip de campanie pentru Klaus Iohannis: mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii.

El a mai precizat că o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD, Viorica Dăncilă, nu trebuie să aibă loc. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO