Cristian Tudor Popescu: De ce a pierdut Dan Barna alegerile prezidențiale


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 09:37
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 22:23
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că PSD va încerca să își revină din punct de vedere electoral și politic după aflarea rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.

Invitat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, difuzată în seara alegerilor, gazetarul a criticat felul în care USR a acționat în campania electorală.

Mai mult, CTP crede că cei din partidul lui Dan Barna vor fi obligați de acum să renunțe la ”cășunismul”, ”inflexibilitatea aia de roboți” și ”fixismul colectivist”. 

PSD-ului, acum, o să-i crească acțiunile după acest tur 2, indiferent ce se întâmplă în turul 2, vor fi mai agresivi în opoziție, în vreme ce USR-ul, după părerea mea, este silit de acest rezultat să renunțe la acea ... la cășunismul ăla, la inflexibilitatea aia de roboți. Toți vorbeau la fel, în frunte cu Dan Barna, cu același discurs fixist cu care și-au speriat din electorat. Pur și simplu! Au fost nenumărați oamenii care ... și eu am și spus public că am votat la europarlamentare cu USR. După care m-am uitat cu groază la acești reprezentanți care au fost în campania electorală pe ecrane, în frunte cu domnul Barna, la acest fixism colectivist al lor.” - a spus Cristian Tudor Popescu la PRO TV.

O altă ”surpriză neplăcută” pentru gazetar a fost felul în care s-au comportat susținătorii USR pe rețelele sociale. CTP spune că unii ditre aceștia s-au comportat ca niște ”inși primitivi, grobieni, agresivi”.

”Și m-am uitat de asemenea cu groază la susținătorii de pe rețelele sociale ai USR-ului, o altă surpriză foarte neplăcută. Păi eu credeam că e vorba de oameni cu studii, oameni intelectuali, civilizați. Așa suna partidul ăsta. Ei bine, nu! Sunt o grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi, care sunt susținătorii USR-ului. Eu cred că trebuie să mediteze asupra acestor aspecte.” - a spus gazetarul.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu este de părere că, după aceste alegeri prezidențiale, USR este ”obligat” să colaboreze mai bine cu PNL. O ”mare greșeală” a membrilor USR în timpul campaniei electorale ar fi fost atitudinea de ”câștigători” în cazul în care s-ar fi organizat alegeri anticipate, ceea ce nu s-a văzut în rezultatele exit-poll de duminică, 10 noiembrie.

”Și încă un lucru. E obligat USR de aceste alegeri să strângă legăturile cu PNL. Nu mai poate aborda atitudinea asta. Asta a fost de fapt marea greșeală în această campanie, atitudinea aia de credeai că vor câștiga, dacă se fac anticipate, asta a fost atitudinea, USR se comporta ca și cum ar fi câștigat postul de prim-ministru. Așa s-au comportat. Trebuie să li se mai reducă din această aroganță pe care au manifestat-o și să încerce, singura lor șansă, o colaborare reală cu PNL-ul.” - a mai spus CTP la PRO TV.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Iohannis conduce detaşat, urmat de Dăncilă şi Barna
Diaconu: Le mulţumesc celor care au preferat un preşedinte nepartizan, independent
Cioloş, după exit-poll: Rezultatul din această seară arată că PSD se duce spre istorie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16