„Substanță misterioasă” pulverizată într-un „atac chimic” în mai multe fast-fooduri din Marea Britanie

Ultima actualizare: 21-10-2020 16:19
atac cu gaz marea britanie
captura video amator

O substanță misterioasă a fost pulverizată în câteva fast-food-uri din Marea Britanie, marți seara, într-un eveniment considerat drept „atac chimic” de autorități. 15 persoane au avut de suferit, iar una a ajuns la spital.

Atacul chimic, de care este responsabil un bărbat, a avut loc într-o galerie comercială unde se află un restaurant Mc Donalds, Pizza Hut și Tesco, în zona Upper Gornal, relatează cotidianul „The Sun”.

Toate locațiile unde a fost pulverizat gazul, care nu a fost încă identificat, se află în aceeași galerie comercială, arată sursa citată. Serviciile locale de urgență au intervenit și au tratat la fața locului mai multe persoane suferind de dificultăți de respirație și iritații.

Au ajuns imediat zeci de echipaje de poliție și pompieri la fața locului, care au izolat zona cu bandă, relatează martorii oculari.

„Am fost chemați la un apel de urgență cu privire la o substanță chimică necunoscută care a fost pulverizată la Pizza Hut din Upper Gornal la 19:23 seara trecută. O ambulanță, doi ofițeri paramedici și echipa noastră de intervenție pentru decontaminare au participat la fața locului. La sosirea la fața locului am constatat că substanța chimică fusese pulverizată și în alte două locații, respectiv Tesco și McDonalds. În total, 15 pacienți au primit îngrijiri de la personalului nostru, dintre care 14 au plecat”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din West Midlands. Un bărbat a fost dus la spital pentru evaluare.

Poliția a audiat martorii și urmărește înregistrările camerelor de supraveghere din zonă pentru a da de urma suspectului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO