Zona dintre Mamaia si Navodari, transformata in santier in plin sezon. "Au fost solicitarile dezvoltatorilor"


Ultimul update: Duminica 02 Iulie 2017 07:41
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2017 18:01
Categorie: Stiri actuale

Daca v-ati programat vacanta la mare pe plaja dintre Mamaia si Navodari, nu uitati sa va luati in bagaj dopuri de urechi si masti de praf.

Zone e in santier, iar drumul plin de noroi si de mizerii. La cativa metri de nisipul pe care se bronzeaza turistii, se consturiesc blocuri de zece etaje, iar zgomotul este infernal. Autoritatile locale au dat liber la construit chiar daca suntem in plin sezon estival.

Blocuri de 10 etaje se inalta semete la cativa metri de faleza din Navodari. Muncitorii lucreaza fara prea multe pauze asa ca turistii sunt nevoiti sa faca slalom printre utilaje.

Drumul spre plaja este un adevarat calvar pentru turistii care sunt cazati la pensiunile din zona. Strada nu este asfaltata, se lucreaza peste tot, e plin de noroi, gunoaie si mult praf.

Santierele le creeaza mari neplaceri si proprietarilor de pensiuni si vile care ofera cazare aici. Multi au fost nevoiti sa scada preturile ca sa nu inchida.

Turist: "Pe noapte, 90 de lei"

Reporter: "Ati cerut o reducere avand in vedere conditiile?"

Turist: "Da, da ".

Reporter: "Si ce v--a zis proprietara?"

Turist: "Ei, ne-am inteles. Noroi este, slava domnului, praf, mizerie, parcare neamenajata, drum neamenajat".

Odata ajunsi cu marea la picioare umbrele de stuf si sezlonguri comode, turistii mai uita de neplaceri insa cei mai multi regreta ca nu s-au informat inainte sa isi faca rezervare.

Turist: "Probabil ca nu veneam aici daca stiam. E periculos si pentru copii sa te plimbi pe strada, sunt schele montate, e periculos. In schimb apa e curata, plaja e frumoasa, faleza, pacat ca inca se lucreaza."

Turista: "Foarte frumoasa si plaja si zona, apa mica la intrare, singurul lucru, constructiile. Sa speram ca intr-un an, doi se va termina si va fi un loc minunat."

Zona a inceput sa se dezvolte excesiv in ultimii doi ani. Haosul se vede cu ochiul liber in sensul ca s-a construit de a indoaselea. Blocuri de 10 etaje au aparut in prima linie la mare si au blocat astfel vederea pesiunilor si vilelor mai mici.

In acest peisaj pestrit, autoritatile sustin ca santierele respecta un plan urbanistic.

Reporter: "Turistii sunt obligati sa mearga printr-un santier."

Georgiana Stanciu- birou urbanism Primaria Navodari: "Astea au fost solicitarile dezvoltatorilor".

Reporter: "Deci conteaza mai mult dezvoltatorii decat turistii".

Georgiana Stanciu: "Nefiind inca statiune, da. Am spus ca astfel putem ajuta turismul in acea zona."

In aceste condintii santierele vor dura tot sezonul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO