Ziua Reginei Marii Britanii, sarbatorita la Bucuresti. Expozitia inedita de fotografie inaugurata de ambasadorul britanic

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49

Ziua Reginei Marii Britanii a fost sarbatorita joi si la Bucuresti. La petrecerea organizata de ambasada, la Arenele BNR, au ajuns peste 1000 de invitati.

Au fost invitati politicieni si oameni de afaceri, dar si romani care au o cariera de succes in Regatul Unit. Cu acest prilej, s-au celebrat si 135 de ani de relatii bilaterale intre cele doua tari.

Ambasadaroul britanic a inaugarat si o expozitie inedita cu poze. Sunt portrete ale mai multor romani stabiliti in Marea Britanie, cu povesti de succes. De la artisti, la oameni de afaceri sau functionari publici.

Expozitia are o simbolistica aparte, in conditiile in care in Marea Britanie o parte din presa expune intr-o lumina negativa prezenta imigrantilor romani, iar mai multi oficiali britanici, inclusiv la nivel guvernamental, discuta despre inasprirea conditiilor de acordare a ajutoarelor sociale pentru imigranti.

Reamintim ca Ambasada Britanica a reactionat dupa votul in Parlament prin care s-a respins cererea de urmarire penala pe numele lui Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat trimis in urma cu cateva zile, "Guvernul Marii Britanii recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO