Zeci de pomi plantati in Petrila, furati in cateva zile. Ce s-a intamplat dupa ce viceprimarul a facut apel pe Facebook

27-03-2017 16:52


 Zeci de arbusti ornamentali plantati saptamana trecuta in parcurile din Petrila au fost furati in weekend.

Viceprimarul a facut un apel catre hoti pe Facebook, cerandu-le ca pana luni la pranz sa returneze pomii cu promisiunea ca nu li se va intampla nimic rau.

Cum insa nimeni nu a adus arbustii furati, edilul isi pune mari sperante ca faptasii vor fi depistati cu ajutorul camerelor video care monitorizeaza parcurile din Petrila.

Odata cu venirea primaverii, autoritatile locale din Petrila s-au apucat sa planteze arbori si sa curete parcurile. Muncitorii care zilele trecute au dat la cazma pentru a planta cateva sute de tufe de tuia sau magnolii au avut acum surpriza sa constate ca o parte din munca lor a fost in zadar.

Politistii locali cauta acum pe inregistrarile video ale camerelor de supraveghere imagini care sa ajute la prinderea hotilor.

Furturi de arbusti ornamentali au fost inregistrate si in anii trecuti, dar atunci s-a dovedit ca unii dintre pomi au fost replantati chiar in oras de pensionari.

Dorin Curtea - viceprimar oras Petrila: "Poate unii involuntar si inconstienti fac lucrul acesta pentru ca s-a mai intamplat si in anii anteriori, oameni in varsta care doreau sa planteze in fata blocului un pom decat sa ne ceara s-au dus in parcuri i-au smuls. I-au rupt sau pe cei smulsi i-au plantat, i-am prins si de fiecare data s-au disculpat prin faptul ca nu au stiut."

Daca vor fi prinsi, suspectii vor fi acuzati de furt.

Tags: arbusti, petrila, furt, parc,

VIDEO PROTVPLUS.RO