Zeci de localități din Prahova și Dâmbovița au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente

Ultima actualizare: 11-01-2021 19:25

Ninsorile abundente căzute în ultimele ore au adus necazuri în județele Prahova și Dâmbovița. În zeci de localități, instalațiile de distribuire a energiei electrice au cedat sub greutatea zăpezii.

Mii de oameni sunt afectați. Mai multe echipe de electricieni fac eforturi să remedieze situația, însă este posibil să apară noi avarii tot din cauza condițiilor meteo vitrege.

Vremea extremă a provocat și două accidente înfiorătoare. Șase oameni au murit iar alți doi s-au ales cu răni grave. Iar pe litoral, porturile Constanta, Agigea și Midia au fost închise. Zăpada și viscolul au fost un coșmar și pentru câțiva turiști salvați în ultimul moment în platoul Bucegilor.

Peste 11 mii de gospodării din 14 localități prahovene nu aveau curent electric, la prânz. În aceeași situație erau și 8.700 de consumatori din satele de pe Valea Dâmboviței.

Peste 20 de localități din Dâmbovița au rămas în beznă de noaptea trecută. Societatea de distribuție a energiei electrice anunță că are echipele în teren pentru e remedia defecțiunile. Însă, din cauza timpului nefavorabil, situația se schimbă de la o oră la alta.

Vremea rea s-a pornit de noaptea trecută. Cablurile de alimentare s-au încărcat cu zăpadă și gheață, iar rafalele de vânt au făcut prăpăd.

Elena Dumitrașcu, localnică: „S-au rupt firele, a fost vijelie azi-noapte, a fost vremea rea. S-au rupt firele, sunt pe stradă. E greu fără lumină, aveam lampă, dar nu am gaz și nu pot să mă mai duc la oraș să iau gaz”.

Localnică: „E greu dacă suntem fară current, suntem bătrâni. Eu am și un frigider mic și un bec în perete”.

Între timp, sătenii înlătura zăpada din fața curților și se pregătesc să înfrunte gerul anunțat pentru zilele următoare. Temperaturile vor scădea până la minus 16 grade, pe timpul nopții.

Accident grav pe șoseaua ce leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea

 

Pe șoseaua ce leagă Piteștiul de Ramnicu Vălcea, un autoturism a intrat în depașire, a derapat și a ajuns pe contrasens, în fața unui TIR încărcat cu 100 de butelii de oxigen. Mastodontul a făcut zob turismul, apoi s-a răsturnat. La fața locului a fost mare pericol de explozie, pentru că mai multe butelii de oxigen s-au fisurat.

ISU:La fața locului este un autocamion plin cu butelii de oxigen, căzut în râpă la aproximativ 30 de metri, un autoturism BMW cu 3 victime."

Un bărbat de 50 de ani a fost scos mort din caroseria zdrobită, iar șoferul de 29 de ani și un pasager de 24 de ani s-au stins câteva ore mai târziu, la spital.

Trei morți într-un accident produs pe autostradă, în județul Sibiu

 

Cinci bărbați care se întorceau acasă, din Italia, au fost victimele unui alt accident, produs pe autostradă în județul Sibiu. Trei dintre ei au murit, iar doi - în vârstă de 17 și 20 de ani - sunt răniți. Șoferul a intrat într-un utilaj de deszăpezire, aflat pe banda de rezervă. În imagini se observă că pe șosea era zloată, însă polițiștii nu exclud posibilitatea că bărbatul aflat la volan să fi fost obosit.

Mai multe persoane s-au rătăcit în munții Bucegi

 

A fost un coșmar și pentru patru bărbați care s-au rătăcit aseară, în Bucegi, pentru că zăpadă a acoperit potecile. Turiștii au plecat în excursie pe vreme bună, însă - de la o oră la alta - ninsoarea și vântul s-au întețit, așa că seara i-a prins într-un loc necunoscut, obosiți și speriați. Ei au fost recuperați de salvamontiști după o acțiune care a durat 7 ore.

Doar arterele principale erau curățate de zăpadă în Cluj, la primele ore ale dimineții

 

Și la Cluj a nins toată noaptea. La primele ore ale dimineții doar arterele principale erau curățate, așa că oamenii au ieșit echipați cu lopeți și sare.

Zăpada le-a făcut mari probleme șoferilor, de pildă străzile dintre blocuri au rămas necurățate.

Vânt extrem de puternic pe malul mării

 

Și la malul mării vremea a fost nemiloasă. Vântul extrem de puternic ridica valuri de până la 4 m înălțime în largul mării, iar spre țărm se izbesc cu putere în diguri. Rafalele ating și 60km/ h, iar meteorologii au emis cod galben de vijelii în tot județul Constanța.

Autoritățile au suspendat manevrele portuare în porturile Constanța, Agigea și Midia, până când vremea își va reveni la normal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO