Zeci de gospodarii din toata tara au fost inundate, iar peste masini au cazut copaci. Pentru vineri sunt anuntate iar vijelii

22-06-2017 07:30


Canicula din aceste zile a adus si vijelii si furtuni violante. Miercuri seara, in mai multe judete au cazut ploi torentiale, dupa ce temperaturile trecusera de 30 de grade.

Zeci de gospodarii au fost inundate si nici drumurile nu au scapat intregi. Au fost acoperite de ape, iar cateva podete au fost distruse. La capitolul pagube intra si mai multe masini avariate de copacii doborati de vant. Vijelii sunt anuntate si pentru vineri, mai ales pe seara, dupa o zi foarte calduroasa.

Furtuna dezlantuita a conturat un peisaj de toamna in Alba. Apele au inundat curtile oamenilor, dar si bucati importante din sapte drumuri judetene si comunale s-au pierdut sub suvoaie. De asemenea, suvoaiele au rupt mai multe podete

Si in judetul Mures, dupa o ploaie torentiala, apele au maturat tot ce le-a iesit in cale, busteni dar si sute de peturi, aruncate de oamenii care nu respecta mediul.

In drumul ei, viitura a distrus si multe stupine, iar suvoaiele care au trecut prin gradinile oamenilor au luat covoare, incaltaminte, chiar si roti de tractor.

Necazuri sunt si la Slanic Moldova, in Bacau, unde au cazut si 35 de litri de apa pe metru patrat. Zeci de familii au avut nevoie de ajutorul pompierilor, care au intervenit cu moto-pompele.

Potop a fost si la Targu Mures. Sistemul de canalizare din oras a cedat si mai multe strazi nu s-au mai vazut din ape. Suvoaiele au intrat si in 200 de case. Vijeliile au maturat aseara si judetele Buzau si Vrancea.

Meteorologii anunta ca si vineri va fi o zi furtunoasa, cu ploi torentiale, vijelii si chiar grindina in cea mai mare parte a tarii.  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO