Zece profetii ale parintelui Arsenie Boca: Moartea Ceausestilor, tinerii jertfiti la Revolutie si sfarsitul lumii

18-03-2015 09:53


parintele Arsenie Boca

Arsenie Boca, duhovnicul intrat in randul marilor personalitati ale ortodoxiei romanesti, ar fi prevestit ca presedintele comunist Nicolae Ceausescu va muri in ziua de Craciun a anului 1989.

Profetiile parintelui sunt sustinute de fostii sai apropiati si de cei care l-au cunoscut, iar li se adauga alte prorociri despre sfarsitul comunismului, razboaie si viitorul Romaniei.

Profetiile parintelui Arsenie Boca, asa cum au fost povestite de cei care l-au cunoscut, au oferit amanunte despre moartea presedintelui Nicolae Ceausescu si al sotiei sale Elena Ceausescu, dar si despre viitorul poporului roman. O spun fostii apropiati ai duhovnicului, dar si oameni care l-au intalnit si au crezut in viziunile acestuia. Este aproape imposibil de stabilit cat adevar prezinta relatarile despre puterea de a vedea in viitor a lui Arsenie Boca, totusi in ultimii ani mai multi autori de carti biografice si religioase le-au publicat drept marturii ale personalitatii parintelui. Iata zece dintre profetiile cele mai impresionante, atribuite lui Arsenie Boca.

1 Nicolae si Elena Ceusescu, ucisi intr-o zi de sarbatoare

Arsenie Boca a prezis moartea, intr-o zi de sarbatoare, a sotilor Nicolae si Elena Ceausescu, potrivit relatarii nepoatei duhovnicului, Zoe Daian. „Prin anii '80, Parintele Arsenie a fost dus si la Ceausescu, care l-a intrebat: „Hai, popo, am auzit ca tu prezici soarta unui om. De mine ce stii?”. si Arsenie i-a spus: „Intr-o zi de mare sarbatoare veti fi omorati amandoi”. Ceausestii nu au crezut si i-a spus maiorului sa-l ia si sa nu-l mai vada”, relata Zoe Daian, intr-un interviu publicat in septembrie 2014, de Agerpres. Nepoata parintelui Arsenie Boca a adaugat ca acesta ar fi spus ca dupa moartea lui Nicloae Ceausescu, dar nu imediat, poporul va trece prin suferinta si ca trebuie sa nu tina capul plecat si sa aiba demnitate.

2 Tineri jertfiti in timpul Revolutiei

O alta relatare despre faptul ca Arsenie Boca ar fi prevestit moartea Ceusestilor a fost publicata in volumul „Sfantul parinte Arsenie Boca”, ce prezinta biografia fostului staret al manastirilor Brancoveanu si Prislop. „Parintele Arsenie Boca va muri pe 28 noiembrie 1989 si va fi inmormantat cinci zile mai tarziu la Prislop, in locul ales chiar de el, in prezenta a 2000 de oameni. si aici sunt multe taine si lucruri inca nelamurite. Multi din cei cu care am vorbit sunt convinsi ca parintele a fost schingiuit de Securitate, ca avea unghiile de la maini smulse si ca inainte de a muri si-a avertizat calaii: "Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul". Altii, care s-au ingrijit de inmormantarea lui, spun dimpotriva ca a murit de moarte buna la Manastirea Sinaia, ca slabise din cauza muncii epuizante si a numeroaselor boli pe care le avea”, informau autorii cartii. Acestia prezinta o marturie a unui preot, Horia, care l-ar fi cunoscut indeaproape pe Arsenie Boca si a relatat ca duhovnicul l-ar fi avertizat pe Nicolae Ceusescu, spunandu-i: „Vezi ce faci, ca nu este bine, da-le mancare la oameni, da-le libertate, ca nu e bine". „in 1989, pe cand securistii il anchetau si-l loveau cu picioarele, a prorocit ca Ceausescu nu o sa mai apuce sfarsitul anului si multi tineri vor muri, jertfiti ca niste miei”, marturiseste un alt preot, Pantelimon, citat in acelasi volum.

3 Cutremurul din Bucuresti si sfarsitul lumii

Preotesele Lucretia Urea si Paraschiva Anghel au povestit ca au fost martore la o discutie dintre Arsenie Boca si o femeie din capitala, care il vizitase. „I-a spus acesteia ca pe Bucuresti s-a ouat de doua ori, referindu-se la bombardamente, iar cand se va oua a treia oara, Bucurestiul va fi sters de pe fata pamantului, deoarece acolo forfotesc pacatele”. Cele doua preotese spuneau ca Arsenie Boca le dezvaluia cum va arata sfarsitul lumii. „intr-o parte de lume vor fi razboaie, in alta parte cutremure, in alta inecari, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute si fara leac”. Ele relatau ca duhovnicul le spunea acest lucru in primii ani ai regimului comunist. „Toate aceste semne ni le-a proorocit parintele Arsenie prin anuii 1945 – 1946 si ne-a talmacit din Biblie de la Apocalipsa, ca se va ridica de la rasarit un popor fara cruce, va bantui casele oamenilor, le va darama, le va nimici, se va calca om pe om, se va manca din carne de om si se va bea sange de om. Cine va ramane din razboiul asta va fi ales ca graul din pleava”, Informau autorii cartii „Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca”.

Sursa: adevarul.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO