Vremea azi, 25 mai. Vom avea o săptămână cu frig și ploi

Ultima actualizare: 25-05-2020 13:57

Luni se menține atmosfera schimbătoare și răcoroasă. Ploile sosesc după prânz și doar în sud-estul țării găsim vreme mai bună.

 

Marți, o să avem cel mult 20 de grade. Ploile sosesc tot în a doua parte a zilei, vin în mai multe reprize și în aproape toate zonele. Mai sunt condiții de grindină și de vijelii.

Și miercuri avem instabilitate și temperaturi scăzute. O să plouă mai mult în sudul Banatului, Oltenia, vestul Munteniei, în Transilvania și Bucovina.

Temperaturile depășesc 20 de grade doar prin vestul țării.
Vremea va fi destul de neplăcută și joi: vom avea răcoare, înnorări frecvente și averse în sud, centru și est.

Doar prin vest se arată soarele, iar în noaptea următoare va ploua abundent în zona de sud-est.

 

Vremea în țară

 

La noi în tara, astăzi, rămânem cu vremea instabilă și răcoroasă. Ploile apar mai ales în vest, centru, nord, la deal și la munte.

Vor fi și vijelii și căderi de grindină și se pot acumula cantități importante de apa. În sudul și în nord-estul țării, ploile vor fi locale, iar pe crestele montane așteptăm lapoviță. 

Temperaturile pleacă de la 14 grade în depresiuni și ajung până la 23 de grade în sud.

La noapte vă continua să plouă în majoritatea zonelor țării și doar în Dobrogea găsim vreme mai bună.

Vântul se vă înteți în timpul ploilor iar dimineața vor fi temperaturi cuprinse între 4 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi se adună norii și aduc averse, tunete, fulgere și chiar vijelii sau grindină. Maxima, în scădere ușoară față de ieri, va ajunge pe la 21 de grade Celsius.

La noapte, în primele ore mai pot să vină câteva ploi slabe, iar minima va fi de 10 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

În zonele de munte, se anunță vreme răcoroasă și un pic de soare. Poile vin în mai multe reprize și se produc vijelii și grindină, iar la altitudini mari va fi lapoviță.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO