Vreme frumoasa si temperaturi de pana la 12 grade in weekend. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
soare

Ziua de sambata ne aduce vreme frumoasa si temperaturi ridicate in vestul tarii, la deal si la munte; ceata sau nebulozitate joasa in rest. Maximele termice ajung in intervalul 2 - 12 grade.

In Dobrogea si Baragan se va arata soarele si temperaturi vor urca pana la 7 - 8 grade Celsius. Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei atmosfera este mohorata, cu ceata din loc in loc. Mai tarziu, daca ceata se risipeste, maximele ajung la 7 - 8 grade- valori mai ridicate decat cele de vineri.

In jumatatea nordica a Moldovei asteptam vreme buna, asta daca scapam de ceata din zonele joase. Vantul va mai avea unele porniri la munte, la altitudini mari, iar dupa pranz termometrele vor indica pana la 7 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se inmultesc spre seara si noaptea, cand e posibil sa ploua slab. Pana atunci momentele cu soare vor domina ziua, iar temperaturile vor depasi mediile perioadei si vor ajunge la 8 - 9 grade.

Si vestul tarii va avea vreme mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Pe aici se vor atinge chiar si 12 grade; dimineata va fi putina ceata la campie, apoi vom avea timp frumos. Vantul va prezenta unele intensificari.

In centrul Romaniei ziua se anunta insorita, fara precipitatii, insa si pe aici negura isi va face aparitia in depresiuni. Vantul va sufla cu putere pe crestele montane; in rest nu va exagera. 

In sud-vestul tarii ceata domina prima parte a zilei si indeosebi in sudul Olteniei, aceasta ar putea persista. Regimul termic este strans legat de acest fenomen si daca ceata se imprastie temperaturile ajung la valorile prognozate.

In sudul tarii avem ceata si nebulozitate joasa in zonele de campie si in acest sens au fost emise si cateva avertizari de vreme severa iminenta de cod galben. In schimb, in regiunile deluroase asteptam vreme frumoasa si temperaturi ridicate, de 10 - 11 grade.

Ceata este prezenta si in Bucuresti la inceputul zilei. Vantul ramane domol, catre pranz sunt sanse sa zarim soarele, iar maxima prognozata este de 6 grade. Peste noapte revine ceata, iar duminica dimineata se vor inregistra in jur de minus 2 grade.

La munte se anunta atmosfera insorita si temperaturi in crestere. Precipitatiile lipsesc, dar vantul va sufla cu putere in zona crestelor, unde va spulbera zapada depusa. Va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data.

Duminica va ploua slab in nord-vestul tarii. Luni va picura in nord si in nord-vest, iar marti noaptea va ploua in vest, in centru si in nord. Vremea va fi calda in acest interval in majoritatea regiunilor, dar in zonele joase din sud si in est va fi ceata sau nebulozitate joase, asa ca pe aici regimul termic va fi mai modest.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO