Masini avariate si 11 copaci doborati, in urma furtunii din Bucuresti. Grindina de marimea unei mingi de ping-pong la Resita

Ultima actualizare: 13-06-2015 07:12

In Bucuresti a plouat vijelios si pe alocuri cu grindina. Vantul a doborat 11 copaci care s-au prabusit peste masinile parcate in apropierea lor. Pompierii au numarat in doar cateva minute 5 autoturisme avariate.

Meteorologii au emis miercuri seara un cod galben de vijelii pentru sudul, centrul tarii si zonele de munte, valabil pana joi dimineata. La Resita timp de 15 minute, a plouat cu grindina de marimea unei mingi de ping-pong. Din fericire nu s-au raportat cazuri de oameni raniti de gheata cazuta din cer.

Mai multi arbori au fost doborati pe carosabil si autovehicule, in urma vantului puternic si a ploii de miercuri dupa-amiaza din Bucuresti. Potrivit datelor ISU, au cazut copaci pe strazile Aleea Lunguletu, Viilor, Salaj, Haga, Moinesti, Segarcea, precum si pe bulevardul Nicolae Grigorescu. De asemenea, un panou publicitar a cazut pe linia de tramvai la intersectia Doamna Ghica cu Colentina.

Mai multe masini au fost avariate in urma prabusirii unor copaci strazile Moinesti (una) si Segarcea (doua) si soseaua Andronache (una).Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri seara, o atentionare nowcasting Cod Galben de averse, descarcari electrice si grindina valabila in Bucuresti pentru intervalul orar 18,30 - 19,30. Potrivit meteorologilor, se vor inregistra intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie cu viteze de 55...60 km/h la rafala.

PROGNOZA METEO

Joi, 11 iunie, in tara

Vremea va fi calda, calduroasa in orele amiezii in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand, local la munte, pe arii restranse in sudul si centrul teritoriului si izolat in rest vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 33 de grade, iar cele minime intre 11 si 21 de grade, mai coborate in depresiuni pana spre 8 grade. Presiunea atmosferica va avea variatii nesemnificative, aproape de valorile din ziua anterioara.

Joi, 11 iunie, Bucuresti - Vremea va fi frumoasa, dar calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 17...19 grade. Presiunea atmosferica va fi stationara.

Vineri, 12 iunie, in tara

Vremea va fi in general frumoasa si se va mentine calduroasa in orele amiezii in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi dupa-amiaza si seara, cand pe arii restranse in zonele montane si izolat in rest vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 34 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 22 de grade, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei, spre 9 grade.

Vineri, 12 iunie, Bucuresti - Vremea se va mentine frumoasa, dar calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade, iar cea minima de 18...19 grade, mai coborata in zona preoraseneasca spre 15 grade.

Sambata, 13 iunie, in tara

Vremea va fi in continuare calduroasa, pe arii restranse caniculara in orele amiezii, indeosebi in zonele de campie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si seara, cand pe arii restranse in estul teritoriului, in zonele montane si izolat in rest, vor cadea averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare la munte si pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 35 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, mai coborate in depresiuni.

Sambata, 13 iunie, Bucuresti - Vremea se va mentine frumoasa, dar va fi calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO