VIDEO. Pacienții unui centru de psihiatrie din Călărași, hrăniți cu pâine înmuiată în apă


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 00:54
Data publicarii: Sambata 11 Ianuarie 2020 15:36
Categorie: Stiri actuale
Bucataria psihiatriei

Situație revoltătoare în Călărași. Pacienții Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Plătărești sunt hrăniți cu pâine înmuiată în apă și resturi de salam, potrivit unor informații publicate de jurnalistul Marin Badea.

Norma de hrană pentru un pacient este de 16,6 lei, iar suma poate crește cu 20% în cazul în care medicul recomandă mărirea aportului de proteine.

Cu toate acestea, cei 148 de pacienți ai centrului psihiatric din Plătărești au primit vineri, la micul dejun, pâine înmuiată în apă, o linguriță de margarină și o felie de salam, susține jurnalistul, care a publicat și imagini din bucătăria instituției.

"Evident, în cazul unor afecțiuni neurologice, de tipul miastenia gravis, există probleme de deglutiție. Însă se poate observa că mancarea nu era pasată. Cel mai probabil pâinea a fost înmuiată în apă pentru că era veche", a scris Marin Badea pe site-ul său.

Consiliul Județean Călărași afirmă că este o practică obișnuită acest tip de hrănire, potrivit jurnalistului.

“Să nu ne mirăm dacă în vreun bol alimentar vedem felii de pâine înmuiate în apă. Ei nu pot înghiți, au fost cazuri de înec. Protocolul alimentar așa prevede, în toate spitalele, mâncarea este pasată”, i-a declarat jurnalistului purtătorul de cuvânt al CJ Călărași, Marinela Voivozeanu.

Și mai revoltător este că autoritățile recunosc că beneficiarii de servicii medico-sociale din Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Plătărești primesc o astfel de hrană tocmai pentru că sunt lipsiți de discernământ, mai spune Marin Badea. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a anunţat s-a sesizat

 

În urma apariției îmaginilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a anunţat, sâmbătă, că s-a sesizat şi se fac verificări la faţa locului., potrivit News.ro.

”Având în vedere informaţiile apărute în mediul online cu privire la aspectele constatate la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a dispus efectuarea de verificări. O echipă mixtă, formată din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi fac verificări în acest moment”, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a anunţat că pacienţii internaţi în acest centru au probleme de hrănire, iar mâncarea trebuie pasată. În plus, DGASPC Călăraşi susţine că meniul pregătit de firma de catering ”respectă normativele în domeniu, fiind avizat de un dietetician cu respectarea caietului de sarcini”. Cu toate acestea, instituţia a anunţat că va face o anchetă.

 

Sursa: marinbadea.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33