Patru infirmiere din Iași, condamnate după ce au bătut o pacientă cu probleme psihice


Ultimul update: Miercuri 03 Iulie 2019 17:25
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2019 16:47
Categorie: Stiri actuale

Patru infiermiere din Iaşi, foste angajate la un centru de îngrijire a persoanelor cu handicap, au fost condamnate la un an de închisoare cu amânarea pedepsei pentru că au bătut o pacientă cu probleme psihice.

Infirmierele lucrau la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Psihiatrică de la Hârlău. Pe 31 decembrie 2015, femeile au bătut o pacientă internată acolo pentru că le-ar fi deranjat. Femeia cu probleme psihice ar fi insistat atunci să meargă cu colindul prin oraş. Necăjite că nu le lasă în pace în noaptea de Revelion, infirmierele au tăbărât pe ea şi au luat-o la bătaie.

Camerele de supraveghere din centru au surprins cum pacienta a fost lovită fără milă. Acum, după mai bine de trei ani, Judecătoria Hârlău le-a condamnat pe angajate la un an de închisoare cu amânarea pedepsei şi la plată a 1.000 de lei daune morale pacientei.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Între timp, angajatele au fost destituite din centrul în care lucrau.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO