FOTO. Primele imagini din sala de operaţie unde a fost dusă pacienta arsă la spitalul Floreasca


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 08:59
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 19:00
Categorie: Stiri actuale

Al doilea pacient care ar fi fost ars pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a fost miercuri la audieri la Poliţia Capitalei.

Conform unor surse din cadrul anchetei, pacientul ar fi declarat însă că nu a păţit nimic rău şi nu doreşte să depună plângere împotriva medicilor.

În paralel, Serviciul Omoruri a continuat audierile în dosarul deschis în cazul femeii care a luat foc pe masa de operaţie şi a murit o săptămână mai târziu.

Trei doctori care au fost acolo când s-a produs tragedia au dat explicaţii. Rezidentul care a operat, dar şi medicul specialist au fost însoţiţi de avocaţi. Între timp au apărut şi imagini din sala de operaţie unde a fost dusă prima pacientă care a suferit arsuri.

În fața anchetatorilor de la Servicul Omoruri, au ajuns rând pe rând medicii care au fost în sala de operaţie, pe 22 decembrie, când pacienta de 66 de ani a luat foc.

Prima audiată fost o rezidentă de anul 1 care doar ar fi asistat la intervenţie. Apoi, la sediul Poliţiei Capitalei a ajuns rezidentul de anul 5. El este cel care a dezinfectat câmpul operator cu o soluţie greşită şi într-o cantitate prea mare, conform raportului corpului de control al Ministerului Sănătăţii.

Avocat: „Nu am dat nicio declarație pentru că, în opinia noastră, este martor acuzat și are dreptul de a nu fi acuzat. Martorul nu se poate acuza. Am solicitat în scris Parchetului să lămurească calitatea procesuală”.

Primele imagini din sala de operații

Miercuri au apărut şi primele fotografii (n.r. vezi Galerie Foto) din cea de-a doua sală de operaţii, acolo unde a fost mutată pacienta după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. În imagini poate fi recunoscut şi profesorul Mircea Beuran, care susţine că a ajuns după incident şi a preluat coordonarea intervenţiei.

După-amiază în fața poliţiştilor a stat timp de 3 ore şi medicul specialist aflat în sala în momentul în care femeia a fost arsă.

La audieri va ajunge şi profesorul Mircea Beuran, cel care a coordonat echipa operatorie. Dosarul este deschis deocamdată în rem, adică nu este incriminată nicio persoană.

Radu Calin, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: ''În acest moment, toate cauzele au ca obiect sesizări din oficiu ale organelor de cerectare penală. Până în prezent nu a fost depusă o plângere de persoană vătamată.''

Miercuri a fost audiat şi bărbatul de 67 de ani care ar fi suferit la rândul lui arsuri în timp ce era operat la spitalul Floreasca. Fostul pacient ar fi susţinut însă că nu a trecut printr un astfel de incident şi nu a depus nicio plângere, spun surse din cadrul anchetei.

Cu toate acestea, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a fost din nou la spitalul Floreasca pentru a verifica protocoalele operatorii.

Medicii cer instructaj pentru folosirea noii aparaturi

Pe de altă parte, angajaţii Spitalului Universitar din Capitală spun că incidentul s-ar putea repeta şi la unitatea lor. Ei susţin că ar trebui să opereze în Blocul Central Operator inaugurat luna trecută, deşi nu li s-a făcut un instructaj pentru folosirea noii aparaturi, extrem de performanţă.

Mai mulţi doctori şi asistente de la ortopedie au trimis către conducere o adresă prin care cer să fie învăţaţi ce trebuie să facă înainte de a începe operaţiile.

Daniel Simion, asistent medical ortopedie: ''Nu ni s-a făcut instructajul în ceea ce priveşte aparatura din blocul operator, nu avem mese de operaţie pentru ortopedie, mesele comandate au fost pentru chirurgie. La ortopedie fiind instrumentar mai mult nu-l poţi aşeza cum vrei. Sunt nişte protocoale care trebuie respectate.''

De cealaltă parte, conducerea spitalului spune că personalul medical a fost instruit încă de anul trecut. Iar dovada sunt procesele verbale semnate de medici şi asistente.

Mai mult, conform înţelegerii pe care ar fi avut o cu şefii secţiilor de ortopedie traumatologie, activitatea trebuia mutată în blocul nou operator în a 2 a jumătate a lunii decembrie, lucru care nu s-a intamplat.

După o şedinţă cu şefii de secţii, conducerea a trimis un nou program de instruire.

FULLSCREEN
FOTO. Primele imagini din sala de operaţie unde a fost dusă pacienta arsă la spitalul Floreasca
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33