VIDEO. Bărbat imobilizat de polițiști la Reșița, cu genunchiul pe gât, ca în cazul lui George Floyd

Ultima actualizare: 11-06-2020 18:31
Politie
stiripesurse.ro

Un incident șocant a avut loc recent în Reșița, unde un polițist i-a pus genunghiul pe gât unui bărbat, caz similar cu cel care a dus la moartea americanului George Floyd, scrie Opinia Timișoarei.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, incidentul a avut loc în urmă cu trei săptămâni, la Reșița, când polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui conflict iscat între două persoane, la scurt timp după un accident.

Din imaginile filmate de martori se vede cum un tânăr e la pământ, iar un polițist îi pune acestuia piciorul pe gât, în timp ce un coleg, il incatușează cu mâinile la spate. Cei trei îl ridică apoi pe tânăr și îl trântesc pe capota unei mașini, parcate.

În tot acest timp, martorii le spun polițiștilor ca tânărul este nevinovat: ”S-a băgat să îi despartă, nu a făcut nimic".

Reacția IPJ Caraș-Severin:

„La data de 20 mai a.c., pe raza municipiului Reșița s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje din cadrul Poliției Municipiului Reșița. Pe timpul efectuării cercetării la fața locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulțimea adunată lângă perimetrul accidentului. Având în vedere numărul mare de oameni strânși la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului și degenerării situației, polițiștii au acționat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict. Acestea au fost îndepărtate din mulțime și conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale. Totodată, Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor în acest caz, în funcție de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO