Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Până când se va putea schia în Poiana Brașov și la Rânca

Dată publicare: 09-04-2021 20:00
Dată actualizare: 09-04-2021 20:20


La munte a nins atât de mult încât sezonul de schi a fost prelungit până pe 18 aprilie, în condițiile în care acesta ar fi fost ultimul weekend pe pârtiile din Poiana Brașov.

Iar la Rânca, se va schia cel puțin până la începutul lunii mai, pentru că este zăpadă suficientă.

Și la malul mării bate o briză de bucurie și de vacanță, în așteptarea oaspeților,care și-au făcut rezervare pentru 1 mai și Paște. Peste tot însă, trebuie să respectați masurile de siguranță.

Un sezon de schi cu atâta zăpadă pe final nu a mai fost de cel puțin zece ani. Mulți au scos schiurile "de la naftalină".

Turist: "Chiar nu credeam, chiar le băgasem în beci. Nu mă așteptam să mai schiem".

Turist: "Cea mai bună zi de schi din sezon. Zăpadăăă... Nu se mai văd semnele. E cadou, e surpriză".

Rolf Truetsch, cabanier Postăvaru: "Au mai fost sezoane care s-au prelungit până la mijlocul lui aprilie, dar nu cu astfel de cantități de zăpadă".

Ana Maria Barbu, corespondent Pro TV: "Pentru o coborâre palpitantă am ales pârtia Subteleferic, cea mai abruptă din Poiana Brașov. Și mă bucur, în același timp, de condiții excelente, ca în sezon".

Țineți cont și de restricții.

Ana Maria Barbu, corespondent Pro TV: "Nu uitați: masca de protecție și distanțare la coadă. În weekend, barurile nu vând alcool și au mobilierul strâns. Ține de fiecare dintre noi să respectăm regulile. E simplu".

Și la Rânca a nins serios.

Copil: "Mai mult am schiat, ne-am mai jucat cu prietenii".

Turist: "E soare peste tot, foarte frumos, zăpadă proaspătă, liber".

Turist: "Vremea e mai mult decât perfectă. E printre puținii ani în care avem zăpadă atât de târziu".

În aceste condiții s-ar putea schia chiar și de Paște.

Vasile Mitroiu, administrator domeniu schiabil: "Avem toate instalațiile în funcțiune, toate pârtiile bine pregătite, suntem în plină vacanță de iarnă, deși e primavară".

Și pe litoral se fac pregătiri, mai ales după anunțul autorităților privind deschiderea sezonului turistic.

Adrian Gorpin, corespondent Pro TV: "Marea și plaja au farmecul lor, chiar și în timpul stării de alertă. Și dacă aveți noroc de o vreme la fel de plăcută ca cea de astăzi, cu un soare îmbietor și cu o briză care abia se simte, atunci nimeni nu va regreta că a ales să vină pe litoral".

Și turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral. Trebuie să respecte toate regulile. Să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20:00. Doar în noaptea de Înviere, cei care merg la Slujbă, pot circula fără restricții până la ora 05:00.

Ioan Picu, manager plajă: "Suntem printre primii care am început să amenajăm plajele. Ne propunem ca la 1 Mai să fim deschiși să venim în întâmpinarea clienților turiștilor cu cât mai multe facilități în aer liber".

Și ca să intrați în spiritul vacanței de 1 Mai, formația Vama va avea două concerte transmise online chiar din stațiunea libertății. Concertele vor avea loc pe 23 și 24 aprilie.


VIDEO PROTVPLUS.RO