Veste nesperat de buna pentru detinutii care spera sa iasa mai repede din inchisoare. Anuntul facut de Ministrul Justitiei


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 13:36
Categorie: Stiri actuale

Dupa scandalul cartilor scrise in penitenciar, detinutii care viseaza sa iasa mai repede au primit o veste nesperat de buna chiar de la Ministrul Justitiei.

Raluca Pruna a anuntat ca in aceasta toamna va pune pe masa parlamentului un proiect care va usura procesul de eliberare conditionata. Aceasta a spus care sunt propunerile si de ce si-a luat ministrul acest angajament.

"O sa ma tin de cuvant" spunea in urma cu putin timp Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, inainte sa participe la plenul CSM de marti, in legatura cu aceasta propunere, care vine dupa ce ar fi primit mai multe plangeri din partea detinutilor care acuzau ca, desi indeplineau conditiile de eliberare conditionata, dupa ce au ispasit o treime din pedepasa, au primit atat de multe termene si amanari in istanta incat la final, cerearea lor nu le mai servea la nimic intrucat executasera toata perioada pentru care erau condamnati.

Ca sa nu se mai ajunga in aceasta situatie absurda, Ministrul Justitiei va initia acest proiect legislativ care va ajunge pe masa Parlamentului si care ar urma sa dea mai multa putere judecatorului supraveghetor, dar si Comisiei de disciplina din penitenciare. Si doar cazurile mai complexe sa ajunga in instanta, iar acolo, aceste cazuri de eliberare conditionata sa primeasca termene scurte si obligatorii, ceea ce ar usura intreg procesul, iar condamnatii ar putea sa ajunga mai usor la eliberarea conditionata. O decizie care probabil le surade condamnatilor care si-au depus cererea, unii fiind detinut celebri, din Dosarul Transferurilor.

George Copos s-a prezentat la DNA. Procurorii il audiaza in dosarul
Primele schimbari dupa valul de evadari din ultimii doi ani de la Cluj. Toti sefii IPJ au iesit brusc la pensie
VIDEO PROTVPLUS.RO