Verdictul Patriarhului Daniel in privinta muzicii rock. "Noi ascultam ca nu avem incotro, in avion sau in masina"


Ultimul update: Marti 08 Decembrie 2015 07:11
Data publicarii: Sambata 05 Decembrie 2015 15:38
Categorie: Stiri actuale
Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, sustine ca muzica rock nu este "rea", iar el o asculta atunci cand "nu are incotro", pe aeroport sau in masina.

Prezent sambata la Penitenciarul Jilava, unde a oficiat slujba de sfintire a unei capele destinata detinutilor, PF Daniel a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile unui preot ortodox, care ar fi spus ca tinerii din clubul Colectiv erau satanisti, relateaza Agerpres.

Patriarhul Daniel a spus ca acele afirmatii reprezinta o "provocare", deoarece nimeni nu a dezvaluit numele preotului.

"Acel preot nu a fost identificat. Noi consideram ca a fost o simpla provocare, pentru ca este un las daca nu isi da numele, ca l-am fi intrebat cine i-a spus asta. Noi nu ii judecam pe oameni si sa-i batjocorim. De ce nu s-a dat numele preotului? Jurnalistii au provocat asta. Noi daca l-am fi stiut, l-am fi chemat pe om", a spus PF Daniel.

In context, Patriarhul Daniel a fost intrebat daca stie faptul ca Papa Francisc a lansat un CD cu muzica rock. "Bine, Papa, ca ei acolo au traditie mai multa. Nu e rea (muzica rock, n.r.), cine a spus ca este rea? Noi ascultam ca nu avem incotro, daca se da in avion sau in masina. Eu nu am fost bun muzician. Daca eram bun muzician ramaneam preot la mine in sat. si asa m-au trimis la scoala si m-au facut profesor si pe urma ne-au mai pedepsit si cu o slujba mai grea. Eu la toate materiile cand am fost la facultate am avut nota 10, numai la muzica am avut 8 si 9. Nu sunt un bun muzician", a mai spus PF Daniel.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO