Vacanța în Grecia 2021. Condițiile în care turiștii români pot intra în Grecia din 14 mai: vaccinare, test sau anticorpi

Dată publicare: 10-03-2021 19:39
Dată actualizare: 10-03-2021 19:53


Vacanța în Grecia 2021. Apar semne că ne-am putea petrece vacanța de vară peste hotare, dacă ne dorim.

 

Grecia a anunţat că îşi va deschide porţile pe 14 mai, pentru turiştii vaccinați anti-Covid, care au trecut prin boală, sau prezintă un test PCR negativ.

Primii care s-au arătat dornici să primească turiştii sunt grecii. Dacă situaţia epidemiologică o va permite, se va întâmpla din 14 mai. Cu anumite condiţii.

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului:
„Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara anului 2021. Turiştii vor fi bineveniţi dacă se vaccinează înaintea călătoriei, sau au anticorpi sau prezintă un test PCR negativ"

Vacanța în Grecia 2021. Ministrul turismului a transmis şi că vor începe să vaccineze cu prioritate personalul din turism pentru o vacanţă cât mai sigură.

„Turiştii care vor merge în Grecia vor fi testaţi aleatoriu. Pentru cei depistaţi cu virusul SARS- CoV-2, costurile pentru spitalizare vor fi suportate de statul elen. În rest, turiştii trebuie să respecte toate regulile care se aplică cetăţenilor greci."

Cât despre vacanţa de 1 mai în insulele greceşti, sunt încă multe necunoscute. Până pe 16 martie ţara este în stare de urgenţă şi nu primeşte turişti străini.

Ciprian Enea, consultant turism: „S-ar putea să se schimbe regula din mers. În clipa de faţă nu am putea să spunem dacă la 1 mai se va putea intra în Grecia pe baza paşaportului de vaccinare".

De cealaltă parte a continentului, deşi grav încercată de pandemie, Spania a dat primele semne de deschidere. Ministrul spaniol pentru turism a anunțat că țara va începe să folosească pașapoartele de vaccinare în luna mai.

Și ministrul spaniol al turismului a declarat că Spania va începe să folosească pașapoartele de vaccinare, din a doua parte a lunii mai. Ziua de 1 mai, ar putea fi însă ratată.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-Covid-19, ce rezultate a avut la testele efectuate, sau dacă a avut boala.

Şi alte state dau semnale pozitive.

Ciprian Enea, consultant turism: „Şi ţările baltice şi Italia, sunt destinaţii unde se pare că în această vară vom intra cu ajutorul acestui paşaport de vaccinare."

Şi Croaţia primeşte în prezent turişti doar pe baza unui test PCR negativ. Am avea şanse să călătorim şi în Israel.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România:
„Israel încă aşteaptă un răspuns de la autorităţile române privind parteneriatul dintre cele două ţări. Dacă se semnează un acord, cetăţenii români vor putea călători în Israel dacă au o adeverinţă de vaccinare şi prezintă două teste COVID-19 PCR negative.”

În următoarea perioadă, am putea asista şi la o decizie comună la nivelul statelor europene. Pe 17 martie, Comisia Europeană va prezenta un pachet de măsuri pentru călătorii, inclusiv pe tema paşaportului verde. Mai urmează şi alte discuţii la Consiliul European, pe 25 martie. Pentru a intra în vigoare, propunerea Comisiei Europene privind certificatul medical digital trebuie aprobată de Parlamentul European şi de statele membre.


VIDEO PROTVPLUS.RO