Un individ de 32 de ani, care avea interdicție să se apropie de familia lui, a fost urmărit cu focuri de armă de polițiștii din București, după ce a încălcat ordinul de protecție și și-a agresat unchiul cu un cuțit.

Agenții au fost nevoiți să tragă de mai multe ori cu arma și l-au rănit pe agresor la nivelul picioarelor. O ambulanță SMURD l-a transferat apoi, de urgență, la spital.
 

Rudele individului au sunat la 112, după ce acesta ar fi intrat peste ele, în casă
 

Urmărirea a început în Cartierul Aviației din București. Rudele individului au sunat la 112, după ce acesta ar fi intrat peste ele în casă. Polițiștii secției 2 l-au interceptat pe agresor, mai întâi în zona lacului Herăstrău. Agresorul încerca să scape de ei și nu a oprit la somații.

Cu mai multe echipaje de poliție pe urmele sale, fugarul a plecat în direcția Ploieștiului, pe Drumul Național 1. În zona Academiei de Poliție, politiștii au tras câteva focuri de armă în cauciucurile mașinii, pe care individul o conducea în mare viteză. Cu roțile dezumflate, agresorul și-a continuat drumul până la șoseaua de centură a Bucureștiului, unde a întors.

Cu doar câțiva kilometri înainte să ajungă, din nou, în București, polițiștii secției 2 au reușit să-l oprească pe fugar. L-au forțat cu mașina să iasă în afara șoselei, iar acum locul e împânzit de polițiștii criminaliști.
 

Individul a refuzat să coboare din mașină
 

Procurorii spun că individul, extrem de periculos, a refuzat să coboare din mașină, iar după ce polițiștii au spart geamurile mașinii, acesta a încercat să-i ia arma unuia dintre polițiști. Apoi a vrut să fugă pe jos, iar unul dintre agenți nu a avut de ales și l-a împușcat în zona picioarelor. Astfel, a fost imobilizat și dus la spital.
 

Traficul este restricționat pe sensul de mers către București
 

Până când polițiștii vor încheia cercetarea la fața locului, traficul este restricționat pe sensul de mers către București, deja se formează coloane de mașini, încă de la coborâre, de pe podul Otopeni.

Polițiștii spun că bărbatul a avut inițial pe numele lui un ordin provizoriu de protecție, însă în instanță, judecătorii au considerat că nu e necesar, pentru că nu e recidivist. În mașina lui, polițiștii criminaliști au găsit două cuțite și așteaptă acum vești de la Spitalul Militar, unde este tratat, ca să poată să-l rețină.