Poliţiştii de frontieră români au reușit să scoată la iveală, în colaborare cu autoritățile austriece, o rețea de crimă organizată condusă de un român de 28 de ani.

Gruparea, formată din peste 250 de persoane, ajuta imigranți din Asia și Africa să ajungă în centrul și vestul Europei. Potrivit anchetatorilor, indivizii ar fi câștigat ilegal peste 150 de milioane de euro.

Tânăr de 28 de ani a format o rețea de peste 250 de traficanți de persoane, din țări din Europa, precum Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia și România.

Fiecare călăuză avea un traseu bine stabilit, cu mașina, pe ruta Ungaria-Austria sau Ungaria-Sovacia-Cehia-Austria.

În mai puțin de un an și jumătate, călăuzele au ajutat peste 36 de mii de migranți să ajungă ilegal în aceste țări. Pentru fiecare transfer reușit, infractorii cereau aproximativ 4 mii de euro de persoană.

Polițiștii din România au intrat pe fir anul trecut în iulie, când au descoperit că mai mulți români ar fi implicați în astfel de activități ilegale.
Toată activitatea infracțională era coordonată din Austria, de aceea autoritățile de la noi au început colaborarea cu anchetatorii de acolo, dar și cu cei din Cehia și Slovacia.

Au fost reținuți peste 90 de suspecți din rețea în Austria, iar pentru mulți alții au fost emise mandate de arestare internaționale.

Capul grupării a fost prins în județul Cluj, acum câteva zile și este acum penitenciarul Gherla.

Totodată, anchetatorii au făcut o percheziție la un alt suspect, din Sighetu Marmației, unde au găsit 27 de autoturisme. Mașinile ar fi fost folosite pentru transportul migranților în Ungaria și Austria.