Un tânăr, fără permis, a fost împușcat în cap de un polițist. Cum s-a petrecut tragedia

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

O intervenţie a poliţiei din Vaslui s-a terminat cât se poate de prost. Un tânăr de 26 de ani a murit după ce a fost împuşcat în cap, din greşeală, de un agent.

Fusese observat în trafic în timp ce conducea o maşină, deşi nu avea permis şi pentru că a luat-o la fugă, poliţistul i-a luat urma. Problema este că cei doi s-au îmbrâncit, iar agentul apucase să armeze pistolul.

Tânărul în vârstă de 26 de ani se îndrepta către zona industrială a oraşului. Pentru că în ultimii doi ani - a fost prins de trei ori în timp ce conducerea fără permis iar odată, băut, a provocat un accident - poliţiştii de la rutieră îi ştiau maşina şi i-au făcut semn să oprească.

Tânărul i-a ascultat însă după ce a coborât a rupt-o la fugă. Un agent a pornit în urmărirea lui şi după ce a făcut câţiva paşi a scos pistolul şi i-a tras siguranţa ca să tragă un foc de avertisment - aşa cum cer procedurile.

După alţi câţiva metri a reuşit să îl înşface cu o mână pe fugar dar nu a mai apucat să bage arma în toc. Şoferul s-a smucit, cei doi s-au încăierat iar pistolul s-a descărcat accidental.

Localnică: "El s-a opus arestării. A vrut să îl lovească pe poliţist, am înţeles. El a vrut să scoată arma, probabil s-a tras cârligul ăla. Nu intenţionat l-a împuşcat. S-a opus arestării.”

Proiectilul l-a nimerit pe fugar în cap. În sprijinul victimei a venit un echipaj de la ambulanţă iar un elicopter SMURD era gata să îl transfere de urgenţă la Iaşi. Bărbatul a sfârşit însă la spitalul din Vaslui.

De caz se ocupă acum procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Agentul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Împrejurările în care un poliţist poate scoate pistoul din toc sunt cuprinse în legea privind regimul armelor şi munițiilor, dar şi în regulamentele interne ale Ministerului de Interne.

Poliţiştii pot face uz de armă - de pildă - ca să imobilizeze o persona care ameninţă cu violenţa ori dacă au de-a face cu cineva care a comis o infracţiune şi nu se supune imobilizării şi somaţiilor.

Localnică: "Bănuiesc că au şi ei dreptate, dar până la dreptatea lor trebuiau să vadă despre e ce vorba, nu să îl împuşte mortal, părerea mea."

În cazul poliţistului din Vaslui, anchetatorii urmează să stabilească dacă a respectact sau nu procedurile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO