Tara in care oamenii mor din lipsa de bun-simt a autoritatilor. O alta groapa nesemnalizata a dus la moartea unui tanar

Ultima actualizare: 26-11-2015 07:07

Romania ramane tara in care oameni nevinovati mor in gropi din lipsa de bun-simt a autoritatilor. De aceasta data, s-a intamplat in judetul Olt.

Un tanar de 21 de ani s-a prapadit, dupa ce, pe intuneric, a nimerit cu bicicleta intr-o zona unde se surpase un trotuar. Rudele ii acuza acum pe cei din primarie ca nu au semnalizat locul, care oricum, nu este iluminat. In ultimele doua luni, au avut loc, mai multe astfel de accidente, iar anchetelebat pasul pe loc.

Marius se intorcea de la lucru, din Craiova, iar in Bals s-a intalnit cu doi vecini. S-a urcat pe bicicleta unuia dintre ei si a luat-o putin inaintea lor. Dupa cativa metri tanarul a cazut in groapa ivita in trotuar. "Pe aici venea baiatul de la serviciu, se ducea spre casa. Stalpii acestia nu erau luminati si aici a cazut el, s-a lovit la cap, iar cei doi prieteni l-au gasit in groapa acolo. Aceasta este groapa, este mult mai adanca, dar acum este astupata cu frunze, are cam 80-80 si ceva centimetri adancime”, a povestit un prieten al victimei.

Prietenii sai, l-au gasit agonizand: "L-au gasit cu bicicleta cu tot in gaura, unuia i-a venit rau iar celalalt l-a scos din gaura. Dupa ce sa intamplat a doua zi a venit politia si a inconjurat groapa, nicidecum primaria."

Un echipaj SMURD l-a dus imediat pe Marius la spitalul din Bals. Din cauza ranilor grave la cap a fost transferat spre Slatina insa a murit in ambulanta.

"Ce s-a intamplat cu copilul meu se va intampla si cu altul, si nu vreau sa treaca si alt parinte prin chinurile prin care trec eu. Groapa nu a fost incercuita, este o groapa de luni de zile acolo”, a povestit, Maria Nitu, mama tanarului.

In urma acestui incident revoltator, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Oamenii, spun ca cei din primarie au lasat groapa, nesemnalizata, fara sa le pese ca s-ar putea intampla o tragedie. Asta desi in ultimele luni au fost multe incidente asemanatoare. Nimeni nu s-a sinchisit insa.

"Pana acuma nu au pus semn, acum l-au pus dupa ce a murit un om. Nimeni nu vine sa ia nici o masura. Groapa este de mult, de ani de zile” a povestit un localnic.

In amintirea lui Marius prietenii au scris mesaje de sustinere dar si de revolta pe Facebook.

"Am aflat azi despre eveniment, din cele vazute la fata locului, pot sa spun ca este zona de administrare a primariei Bals”, a declarat Adrian Motorga, sef sectie Drumuri Nationale Slatina.

Potrivit legii, cei din primarie trebuie sa verifice tot ce se intampla in teren. Printre altele primarul raspunde de siguranta cetatenilor sai. Chiar daca este vorba, in acest ultim caz, nu de o lucrare publica, ci de o groapa provocata accidental. Astazi insa, in institutie, edilul Madalin Teodosescu nu a fost de gasit. Nici altii care ar fi trebuit sa dea un raspuns.

Camera ascunsa
Reporter: A venit domnul primar?
Angajat: Nu!
Reporter: Doamna vice este?
Angajat: Nu este nici doamna vice!
Reporter: Urbanism, la secretariat?
Angajat: Nici unul.
Reporter: Nu este nimeni in primarie?
Angajat: Nu!

Din pacate, aceasta drama vine dupa altele parca trase la indigo pentru care, nu plateste nimeni, intr-o indiferenta generala. A trecut mai bine de o luna de cand politistul Bogdan Gigina a murit, dupa ce a cazut, cu motocicleta, intr-o groapa din Bucuresti, in timp ce il escorta pe fostul ministrul de interne Gabiel Oprea. Procurorii nu au anuntat deocamdata pe cine au pus sub acuzare. La scurt timp dupa o alta groapa nesemnalizata a devenit mormant pentru un tanar de 20 de ani din Buzau. Alte scene socante s-au petrecut in vara la Cluj. Acolo, un nevazator, a cazut intr-un sant adanc de doi metri, sapat de angajatii unei companii de gaz si neasigurat corespunzator. Omul a scapat miraculos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO