Un tanar a ajuns la spital, dupa ce masina in care se afla a fost lovita de tren. Explicatia soferului

24-05-2016 12:28

Accident grav langa Arad dupa ce masina in care se aflau trei tineri a fost lovita de un tren interregio. Soferul autoturismului sustine ca semnalele acustice nu ar fi fost active, dar martorii il contrazic.

Acestia spun ca in automobil muzica era data foarte tare, motiv pentru care conducatorul nu ar fi auzit trenul si nu a oprit la trecerea de cale ferata. In urma impactului violent, unul dintre pasageri a ajuns in stare grava la spital.

Accidentul a avut loc in cartierul Micalaca din Arad. Masina in care se aflau tinerii, doi de 26 de ani si unul de 23, a fost lovita de un tren Interregio, care circula pe ruta Brasov-Curtici.

Mecanic: "Norocul lor a fost ca viteza este de 120 pe segmentul asta si am avut galben la prevestitor si am redus viteza sa opresc la semnalul de intrare care e pe oprit."

Soferul masinii: "Cand am ajuns la mijloc nu am auzit bariera deloc. Am vazut ca trenul venea spre mine, daca opream ma prindea la mijloc."

Martorii spun insa ca din autoturism se auzea muzica la un volum destul de mare si de aceea soferul nu ar fi oprit la trecerea de cale ferata.

Martor: "S-a auzit semnalul, functioneaza."

Lucrator CFR – bariera: "Functioneaza normal, si acustic si luminos. Vecini de aici zic ca mergea muzica la maxim, geamurile lasate jos, el nu s-a asigurat, cum sa auda si bariera. Instalatia din punctul nostru de vedere e ok."

Unul dintre tinerii aflati in masina a ajuns la spital in stare destul de grava. Intre timp, politistii au inceput ancheta pentru a stabili cum s-a produs accidentul si cine este vinovat.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO