Sudul sălbatic ne oferă o nouă mostră în imagini.

Pe un drum din Dolj, un individ furios a fost filmat în timp ce flutură pistolul către alți participanți la trafic. Poliția l-a identificat și l-a luat la întrebări.

Totul a început de la o șicanare în trafic, iar cea care a sunat la 112 să anunțe incidentul este o femeie de 33 de ani din București, pasageră în mașina urmărită de pistolar.

Un echipaj de Poliție Rurală s-a deplasat la locul indicat și l-a oprit în trafic pe suspect, un tânăr de 22 de ani dintr-o comună din apropiere. L-au percheziționat corporal, i-au percheziționat și mașina, dar nu au găsit pistolul. Mai mult, acesta nu a vrut să recunoască nimic din cele întâmplate, așa că polițiștii l-au lăsat să plece.

Cei amenințați au mers la secție, au depus plângere și au pus la dispoziția poliției imaginile de pe camera de bord a mașinii.

Acolo se vede cum pistolarul îi urmărește cu mașina, îi șicanează în trafic, le blochează calea, coboară din mașină pe ușa pasagerului și aleargă cu arma îndreptată spre oameni.

Într-un alt moment se observă cum îi cade o piesă din arma respectivă, cel mai probabil încărcătorul. Suspectul se dă repede jos să-l recupereze și coboară din mașina oprită pe mijlocul drumului, sărind pe geam ca Tarzan, pentru că, cel mai probabil, portiera șoferului era defectă. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor și e posibil să-l cheme, iar, la audieri, pe individ.

Îngrijorător este că, potrivit unui comunicat de presă emis recent de Poliția Română, anul trecut au fost înregistrate 151 de cazuri în care diferite persoane au făcut uz de armă fară drept. Mai mult, sunt peste 122.000 de persoane care dețin arme, iar aproape 72.000 sunt deținători de arme letale.

Tot anul au fost anulate peste 3.000 de permise de armă, după ce posesorii au încălcat legea.